Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;




Κείμενο: Χαράλαμπος Νικόπουλος
Ο οδικός χάρτης, των μεγάλων -ισμών και των αιρέσεων που διεκδικούν μερίδιο στη διαχείριση της  μεταφυσικής αγωνίας του ανθρώπου, με τις απαραίτητες «δηκτικές» λακκούβες.  

Χριστιανισμός
Ο ιδρυτής: Ιησούς, ο θεάνθρωπος που χώρισε την Ιστορία στα δύο, «σημείο αμφιλεγόμενο» όπως ο ίδιος προείπε.
Η οδός: Η πίστη και τα αγαθά έργα (νηστεία, προσευχή, αποφυγή αμαρτιών). Επειδή όμως τα έργα ποτέ δεν είναι αρκετά, η σωτηρία του ανθρώπου απαιτεί τη χάρη του Θεού.
Ο μισθός: Η αιώνια ζωή στη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά και η βίωση του Παραδείσου  στα εγκόσμια για όσους έχουν φτάσει στο επίπεδο της θέωσης.

Μωαμεθανισμός
Ο Ιδρυτής: Μωάμεθ ο προφήτης, γεννήθηκε γύρω στα 570 μ.Χ. στη Μέκκα της Αραβίας και είχε την ευχέρεια, να συμπεριλάβει στη διδασκαλία του αρχές και πρόσωπα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Μεταξύ άλλων πολλών, αποδίδει τιμή στην «άσπιλη» Μαρία και στον «προφήτη» Χριστό.
Ο δρόμος: Πίστη, προσευχή, ραμαζάνι (νηστεία), χατζ (ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα), ζάκατ (φόρος υπέρ των αναξιοπαθούντων) και η διάδοση της πίστης, ακόμη και μέσω τζιχάντ (ιερού πολέμου).
Ο μισθός: Ο Παράδεισος (τι πρωτότυπο!) όπου το κρασί, το ρύζι, οι παρθένες και το μέλι θα είναι άφθονα. Πάντως ούτε και εκεί επιτρέπονται τα χοιρινά καλαμάκια.


Βουδισμός
Ο ιδρυτής:
 Ο Βούδας έζησε γύρω στο 600 π.Χ. στην Ινδία. Χοντρούλης, αλλά δεν τίθεται θέμα βλασφημίας, αφού δεν ήταν ούτε θεός ούτε προφήτης.
Ο δρόμος: Διαλογισμός και αυστηρή πειθαρχία, ώστε ο πιστός να εξαφανίσει τα σαρκικά  πάθη και να φτάσει στη νιρβάνα, μέσω καρμικών μετανσαρκώσεων που μπορεί ενίοτε να σε μεταμορφώσουν σε μπουλντόγκ.
Ο μισθός: Η νιρβάνα, δηλαδή ο εξαγνισμός, το σβήσιμο της δίψας, ο απόλυτος φωτισμός.

Αγνωστικισμός
Ο ιδρυτής: 
Τον όρο εισήγαγε ο Ερρίκος Χάξλεϊ το 1869. Σε υποτυπώδες σύστημα, όμως, τον διαμόρφωσε ο νεορεαλιστής Άγγλος φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ (1872 - 1970).
Ο δρόμος: Οι φυσικές επιστήμες και όσα μπορούν εκείνες να επιβεβαιώσουν πρέπει να αποτελούν τη βάση κάθε θρησκευτικής αναζήτησης. Πέραν τούτων, ουδέν γνωρίζουμε.
Ο μισθός: Μία ζωή την έχουμε! Και μια ροπή προς τον υλισμό επίσης...

Χιλιασμός
Ιδρυτής:
 Ο Αμερικανός προτεστάντης πάστορας Κάρολος Ρόσελ (1852 -1916) ανέλαβε να αποκαταστήσει τα ψεύδη των χριστιανικών δογμάτων και να δείξει πώς αλλάζοντας ένα κόμμα, διαστρέφεις ένα δόγμα.
Ο δρόμος: Τα πονήματα του Ρόσελ και τα περιοδικά «Ξύπνα» και «Σκοπιά» που κυκλοφορούν στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.
Ο μισθός: Όταν ο Χριστός έρθει ξανά στη Γη θα εγκαθιδρύσει χιλιετή βασιλεία για 144.000 τυχερούς. Πολλές ημερομηνίες εξαγγέλθηκαν, αλλά ο Κύριος δεν γουστάρει τα στημένα (ραντεβού).

Μουν-ισμός
Ο ιδρυτής:
 Ο πρόσφατα εκλιπών Σιουν Μιουγκ Μουν (1920 - 2012), που υποστήριζε -όπως όλοι- ότι εκείνος ήταν ο αληθινός Μεσσίας.
Ο δρόμος: Ό,τι έχει πει ο Νοτιοκορεάτης αρχηγός: χριστιανική διδασκαλία με ολίγη από κομφουκιανισμό.
Ο μισθός: Με τη βοήθεια του Θεού ο Μουν πρόλαβε να γίνει ζάπλουτος. Τώρα, μήλον της έριδος η τεράστια περιουσία του και τα 20.000.000 πιστοί του.

Σαϊεντολογία
Ο ιδρυτής:
 Ο αινιγματικός Ρον Χάμπαρντ (1911 - 1986) έγινε ο πρώτος που απομόνωσε, καταμέτρησε και περιέγραψε επιστημονικά το ανθρώπινο πνεύμα, ενώ κατάφερε να δείξει με αντικειμενικό τρόπο, πνευματικές δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ την επιστημονική σκέψη. Σύμφωνα με τον γιο του, βέβαια, ήταν ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ιστορίας.
Ο δρόμος: Όλα μπερδεύονται γλυκά: οι εξωγήινοι, η γνώση, η διάνοια, η μετενσάρκωση, η αλήθεια, ο μύθος.  
Ο μισθός: Ευτυχία και πλούτη εις το αμέτρητο άπειρο, ιδιαίτερα για τους ιδρυτές.

Ρασταφαριανισμός
Ιδρυτής:
 Ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ (1892 - 1975), που θεωρείται από τους πιστούς ότι ήταν θεόσταλτος. Ο ίδιος ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος.
Ο δρόμος: Ρέγγε, Μάρλεϊ, μπάφοι, χορτοφαγία, τα μαλλιά σε πλεξούδες και εδάφια της Βίβλου, που τα ερμηνεύουν, όπως και οι άλλοι, κατά το δοκούν.
Ο μισθός: Η Μαύρη Φυλή θα επιστρέψει στη γενέθλια γη της, την Αφρική, και ο Θεός βοηθός.
  • Από που πάνε για τον Παράδεισο;
  • Από που πάνε για τον Παράδεισο;
  • Από που πάνε για τον Παράδεισο;
  • Από που πάνε για τον Παράδεισο;


      Πηγή homme.imerisia.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου