Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Διευρύνεται το κίνημα κατά των εμβολιασμών

Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


ΙΝFOWAR
Του Άρη Χατζηστεφάνου
Κινήματα κατά του εμβολιασμού, που ξεκινούν από το Πακιστάν και φτάνουν μέχρι τις ΗΠΑ, κατηγορούνται για τον θάνατο εκατοντάδων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι όμως αυτή η βασική αιτία λόγω της οποίας επανεμφανίζονται ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί από τα χρόνια της βικτοριανής Αγγλίας;
Σκηνή πρώτη: Μια vegan μητέρα στο Λονδίνο εκλιπαρούσε τους δικαστές να της επιτρέψουν να μην εμβολιάσει τα δύο αγόρια της.
Η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε, πριν από μία εβδομάδα, ότι τα παιδιά θα έπρεπε να εμβολιαστούν ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Το αντι-εμβολιαστικό κίνημα, στο οποίο συμμετείχε η μητέρα και το οποίο υποστηρίζει ότι ορισμένα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αυτισμό ή να έχουν άλλες παρενέργειες, κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο.
Τα επιχειρήματά του, βέβαια, έχουν καταρριφθεί από δεκάδες επιστημονικές έρευνες.
Μάλιστα ο Αντριου Γουέικφιλντ, ο επιστήμονας που επιχείρησε να συνδέσει τον εμβολιασμό με τον αυτισμό, κατηγορήθηκε ότι προωθούσε τα συμφέροντα συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών, που πουλούσαν τεστ για αυτισμό σε μια αγορά 43 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σκηνή δεύτερη: Βομβιστής αυτοκτονίας τινάζεται στον αέρα έξω από κέντρο εμβολιασμού στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 αστυνομικούς που φρουρούσαν τις εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα τελευταία χρόνια εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν σκοτώσει περισσότερους γιατρούς και εθελοντές που ασχολούνται με τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας, από όσους σκότωσε η ίδια η ασθένεια (μόνο το 2014 δολοφονήθηκαν 89 νοσηλευτές στη Νιγηρία, στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν όπου σημειώθηκαν από 15 έως 30 θανατηφόρα κρούσματα πολιομυελίτιδας).
Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι με τον εμβολιασμό οι δυτικές δυνάμεις μεταφέρουν εσκεμμένα ασθένειες στον πληθυσμό, ενώ πολλοί γιατροί είναι πράκτορες ξένων υπηρεσιών – δυστυχώς οι ΗΠΑ φρόντισαν να τους «επιβεβαιώσουν» τουλάχιστον σε μία περίπτωση στέλνοντας τον πράκτορα της CIA, Σακίλ Αφρίντι, να πραγματοποιήσει ψεύτικα προγράμματα κατά της ηπατίτιδας με στόχο να συλλέξει πληροφορίες για το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Φτάσαμε λοιπόν σε ένα σημείο που οι New Age «θρησκείες» της Δύσης συναντούν τον παραλογισμό εξτρεμιστικών, τρομοκρατικών οργανώσεων και κινημάτων του Πακιστάν και του ΑφγανιστάνΗ απάντηση είναι προφανώς ναι.
Πίσω από αυτή την παρατήρηση όμως φυτρώνουν τους τελευταίους μήνες ορισμένα άλλα άνθη του κακού.
Κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης, άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε υπογείως, άλλοτε εσκεμμένα και άλλοτε καλοπροαίρετα, αποδίδουν στο αντι-εμβολιαστικό κίνημα την επανεμφάνιση ασθενειών για την οποία ευθύνονται πρωτίστως τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα λιτότητας αλλά και η λειτουργία των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.
Στη μετα-θατσερική Αγγλία του Τόνι Μπλερ, όταν διακόπηκε ο υποχρεωτικός, καθολικός εμβολιασμός για τη φυματίωση, τα περιστατικά άρχισαν να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.
Δέκα χρόνια αργότερα περιοχές του Λονδίνου είχαν υψηλότερα κρούσματα φυματίωσης, αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σχέση με τη Ρουάντα, την Ερυθραία και τη Γουατεμάλα.
Αργότερα, στα χρόνια της κρίσης, σημειώθηκε ραγδαία αύξηση σε περιστατικά σκορβούτου, χολέρας, κοκίτη και οστρακιάς, τα οποία είχαν να παρατηρηθούν με τέτοια ένταση από τη βικτοριανή εποχή.
Κανένα αντι-εμβολιαστικό κίνημα δεν ευθύνεται, βέβαια, για την επανεμφάνιση αυτών των ασθενειών, οι οποίες σχετίζονται με τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζει ένας στους πέντε Βρετανούς πολίτες που βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας.
Την ίδια ώρα μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες αποσύρονται από ερευνητικά προγράμματα για την παρασκευή νέων εμβολίων, προτιμώντας να επενδύσουν σε φάρμακα για χρόνιες ασθένειες – όπως π.χ. ο διαβήτης.
Τα εμβόλια έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά απόσβεσης της ερευνητικής επένδυσης αφού ο εμβολιασμός γίνεται μία φορά, σε αντίθεση με άλλα φάρμακα τα οποία ο ασθενής πρέπει να αγοράζει για χρόνια ή και για το υπόλοιπο της ζωής του.
Οι δυνάμεις της αγοράς λοιπόν «επιλέγουν» τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον κίνδυνο επανεμφάνισης ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί για αιώνες προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους.
Η περίπτωση του ιού Εμπολα θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα ασθένειας που θα μπορούσε να έχει προληφθεί εάν οι επενδύσεις για την έρευνα ελέγχονταν από μια δημόσια αρχή (π.χ. τον ΠΟΕ) και δεν αφήνονταν στο αόρατο χέρι της αγοράς.
Ακόμη και έτσι βέβαια θα συνεχίσουν να υπάρχουν εύπορα, μορφωμένα τμήματα στον πληθυσμό δυτικών χωρών τα οποία θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας, αλλά θα αποφασίζουν συνειδητά να αποφύγουν τους εμβολιασμούς.
Οπως και στην περίπτωση των ομαδικών αυτοκτονιών που πραγματοποιούν παραθρησκευτικές οργανώσεις, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις.
Κάποιος κακεντρεχής, μάλιστα, θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είναι και αυτό μια μορφή… φυσικής επιλογής.
 (Μη) δείτε
Vaxxed (2016)

Ψευδοεπιστημονικό ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να συνδέσει τους εμβολιασμούς με τον αυτισμό. Ο γιατρός και δημιουργός της ταινίας, Αντριου Γουέικφιλντ, έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος λόγω παραποίησης επιστημονικών στοιχείων. Παράδειγμα προς αποφυγή, συμπυκνωμένης βλακείας και αλητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου