Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ωδή στον Αρτέμη Σώρρα


του Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη
Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι ευτύχημα που ο πολύς Αρτέμης Σώρρας αποφάσισε να απευθύνει ιντερνετικό, μέσω YouTube, διάγγελμα προς τους πιστούς της "Ελλήνων Εγερσης" - στην ουσία, όμως, προς τον Ελληνικό λαό: μην το τσιγκουνεύουμε το πράγμα! - με αφορμή την άδικη καταδίκη του, του ιδίου και της συζύγου του, σε μια οχτάρα (μη εξαγοράσιμη κάθειρξη, χωρίς και ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης: ανήκουστα πράγματα!). Γιατί έτσι ο καθένας, μα εντελώς ο καθένας! , μπορεί και πρέπει να δει απ' αρχής και μέχρι τέλους το 21λεπτο παραλήρημα ενός ανθρώπου που ξέρει - ξέρει τα πάντα. Ξέρει γιατί το σύστημα τον κυνηγάει· ξέρει ποιο είναι το σύστημα· ξέρει πώς τα μήντια τού υπακούουν (τού συστήματος: το ότι είχε την υπέρλαμπρη ώρα του ο ίδιος δια μακρών, σε prime time της τηλεόρασης, πριν λίγες μόνον ημέρες, δεν μετράει!)· ξέρει φυσικά τι ισχύει από τα διαβόητα 600 δις του σε ομόλογο του Αμερικανικού Δημοσίου κλπ· ξέρει τι ισχύει με την χρήση αυτών των κεφαλαίων για να ξεχρεωθούν όλοι οι πιστοί του (διότι περί πιστών πρόκειται!) · ξέρει πώς πρέπει να και πώς θα γεμίσει το Σύνταγμα από το πλήθος εις διαμαρτυρίαν άμα ο ίδιος βρεθεί στον φυσικό του χώρο: στην φυλακή.
Ο Αρτέμης Σώρρας τα ξέρει αυτά. Τώρα, ο καθένας από τους Έλληνες ξέρει - αδιάψευστα, αδιαμεσολάβητα - τι είναι ο Σώρρας. Ξέρει όμως ο ως άνω "καθένας από τους Έλληνες" και τι αδιανόητη ολιγωρία έδειξαν οι διάφορες αρχές και εξουσίες. Που δέχθηκαν αυτός ο λαλημένος συνάνθρωπός μας - διότι αυτό είναι ο Σώρρας και όλοι οι Σώρρες: συνάνθρωποί μας μεν, λαλημένοι δε · όπως οι συνάνθρωποί μας ήταν που ήξεραν πώς η Ελληνική Δημοκρατία θα τύπωνε δικά της ευρώ (η αλήθεια είναι σε αξία μόλις 4-5% των υπερήφανων ομολόγων Σώρρα)· πώς οι Ευρωπαίοι που μας αδίκησαν θα δικασθούν και θα καταδικαστούν γιατί μας επέβαλαν capital controls παράνομα κλπ - να κινείται και να δρα χωρίς εναντίωση.

Μαντεύουμε την αντίδραση του αναγνώστη: "Μα, τελικώς ο Σώρρας καταδικάστηκε. Και μάλιστα αυστηρά, σε 8ετη κάθειρξη, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης". Ναι και όχι! Διότι ΑΥΤΗ η καταδίκη επήλθε ένας από τους πλέον ένθερμους Σωρρίστες, ξάδελφος ή κουνιάδος ή κάτι τέτοιο του Αρτέμη, αντελήφθη ότι ο Σώρρας τον είχε καταεξαπατήσει. Αυτός κινήθηκε εναντίον του. Αυτού η πρωτοβουλία οδήγησε την ράθυμη Ελληνική Δικαιοσύνη να ξεκουνηθεί. (Εδώ, μια παρένθεση. Υποθέτουμε ότι οι "διωκτικές αρχές" ήδη αναζητούν την ανθρώπινη υπόσταση του Σώρρα, να εκτελέσουν την καταγνωσθείσα ποινή. Άν τον περιμένουν να παραδοθεί, θα περιμένουν! Μας το είπε ξεκάθαρα ο ίδιος). Τώρα μαντεύουμε και άλλη αντίδραση: "Μα, πώς! Και η Εισαγγελία Α.Π. κινήθηκε προκειμένου να ξηλωθεί η παρανοϊκή εκείνη πρωτόδικη απόφαση που δεχόταν την ύπαρξη των Σώρρειων ομολόγων". Ναι. Πότε όμως; Όταν ξέσπασε ο σάλος! Όταν ο Αδωνις ανέβηκε στα κεραμίδια - και, επειδή ήταν ο ΄Αδωνις, τα κανάλια "έπαιξαν το θέμα". Αντίστοιχως αληθεύουν και για της σεβαστής Τραπέζης της Ελλάδος, και των σύστοιχων αρχών, την κινητοποίηση: αρχικά - δηλαδή αφού ο Σώρρας είχε ξεπατώσει επί χρόνια την έννοια της "πίστης" (και του "νομίσματος") - ζητήθηκε χλωμά-χλωμά πληροφόρηση από το Αμερικανικό Treasury. Έλαβαν όλοι τους μια διάψευση των Σώρρειων ισχυρισμών περί 600 δις δολαρίων σε ομόλογα κλπ - και τι έκαναν; Κοιμήθηκαν!
Μόνον τώρα, πολύ πρόσφατα, ΤτΕ και Εισαγγελείς και όλη η κουστωδία έδειξαν κάτι πιο έντονο ως ενδιαφέρον για την υπόθεση. Αλλά... τους πρόλαβε ο ξάδελφος ή μπατζανάκης, και "δίκασε τον Αρτέμη". Ο πυρήνας του Κράτους έμεινε αμφίθυμος.

kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου