Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

«βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;» του Παναγιώτη Αλεβιζάκη Εκπροσώπου της ΑΚΙΟΕ

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων



Συνάδελφε Οικονομολόγε
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η πολυδιαφημιζόμενη επιτυχία της συμμετοχής των Οικονομολόγων στους έχοντες το δικαίωμα να είναι διαμεσολαβητές δανείων, αποτελεί μια ενέργεια που προσβάλει όλους μας σαν επαγγελματίες και επιβεβαιώνει ότι την χώρα την λυμαίνονται οι κερδοσκόποι και οι πολιτικοί που στερούνται εθνικής συνείδησης. Για τους συνδικαλιστές που συνηγόρησαν θεωρούμε – κατά το επιεικέστερο - ότι ανήκουν στη κατηγορία των ανθρώπων που σιωπούν η συμπράττουν για να είναι αρεστοί στο κόμμα τους ξεπουλώντας οποία δέσμευση έχουν για το επάγγελμα που έχουν εκλεγεί να υπηρετήσουν.
Για να γίνει κάποιος Διαμεσολαβητής πρέπει να παρακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 122/2011. Άρα θα έπρεπε να συσταθεί μια εταιρεία μη κερδοσκοπική από κάποιο Δικηγορικό σύλλογο και ένα επιμελητήριο για να εκπαιδευτούν οι διαμεσολαβητές σε εργασίες διαμεσολάβησης μεταξύ των δανειοληπτών και των τραπεζικών ιδρυμάτων. Η τότε ηγεσία έκανε εξυπηρέτηση στους δικηγόρους δίνοντας το δικαίωμα να μπουν στο χώρο άσκησης του επαγγέλματος μας .
Στην Αθήνα συστήθηκε μη κερδοσκοπική εταιρεία μεταξύ ΕΒΕΑ και Δικηγορικού Συλλόγου ο Προμηθέας η οποία έχει Βρετανούς !!!!(χάθηκαν οι Έλληνες;) εισηγητές, και τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Τα τμήματα είναι 18μελή - ως προβλέπει το ΠΔ 123/2011- έχουν διάρκεια 40 ώρες και το έσοδο ανά σεμινάριο είναι 41.400 ευρώ, αφού οι υποχρεωτικές ώρες είναι 40 ανά σεμινάριο. Δηλαδή ο Προμηθεύς έχει έσοδο ανά ώρα 1.035 !!!!! ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 800 περίπου διαμεσολαβητές που είναι  Δικηγόροι κυρίως.
Αυτά αγαπητοί συνάδελφοι του προεδρείου δεν μας τα είχατε πει όλα.

 Γνωρίζατε ποιοι θα κάνουν τα μαθήματα; γνωρίζατε ότι έχει στηθεί εταιρεία; το ΟΕΕ γιατί δεν διεκδίκησε είτε να μην μπει άλλος στον χώρο του επαγγέλματος μας είτε στην χειρότερη των περιπτώσεων να είναι και το ΟΕΕ στον φορέα εκπαίδευσης;
Γνωρίζατε ότι, μπαίνουν άλλοι στο χώρο άσκησης του επαγγέλματος μας, τα γνωρίζατε όλα, γιατί δεν μας είχατε ενημερώσει  κατά την ψήφιση του νόμου, ώστε να διεκδικήσουμε να έχουμε τουλάχιστον κυρίαρχο ρόλο στο χώρο που αφορά χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Είστε σίγουροι ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον η μη συμμετοχή Οικονομολόγων σε θέματα καθαρά Οικονομικής λειτουργίας των επιχειρήσεων;
Η διαμεσολάβηση σε θέματα για παράδειγμα, διαχείρισης δανείων ή οφειλών ή συγχωνεύσεων, ή εξαγορών κλπ.  μεταξύ επιχείρησης ή επιχείρησης και τράπεζας απαιτεί μελέτη σκοπιμότητας, επιχειρησιακό σχέδιο και άλλες διαδικασίες με  επιστημονική γνώση και εμπειρία οικονομολόγων. Πώς θα εξασφαλισθεί η διαφάνεια, η αντικειμενικότητα και η αμοιβαία εμπιστοσύνη σε έναν κρίσιμο και χρήσιμο θεσμό για την κοινωνία;             
Τότε κυβερνούσε η παράταξη που σας εκφράζει και σιωπούσατε ή εξυπηρετούσατε τα στενά συμφέροντα που δεν θέλατε να πάτε αντίθετα ή και τα δύο, όμως αφήσατε να μας πάρουν επαγγελματική ύλη που είμαστε καθόλα αρμόδιοι. Ποιους εξυπηρετούσε η ταχτική σας; φυσικά όχι τους συναδέλφους. Τους δικηγόρους και τα κόμματα που κυβερνούσαν.
 Συνάδελφοι αφήσατε ξένους να  κάνουν μαθήματα ενώ υπήρχαν Έλληνες,  αφήσατε να φτιαχτεί μια εταιρεία σε βάρος του ΟΕΕ και των μελών του, αφήσατε να εκτελούν μια εργασία και άλλοι επαγγελματίες ενώ εμείς οι οικονομολόγοι εκτελούσαμε την εργασία αυτή με επάρκεια μέχρι σήμερα. Ποιους εκπροσωπείτε; τους Οικονομολόγους ή τους Δικηγόρους; Τους Έλληνες που ασχολούνται με την εκπαίδευση η τους ξένους (Άγγλους); Μήπως πρέπει να ντρέπεστε;
Και εσείς συνάδελφοι του Σύριζα, αυτή την αποικιακή κατάσταση, αφότου αναλάβατε γιατί επιτρέπετε και συνεχίζεται; Χωρίς ντροπή συνεχίζετε το έργο από τους προηγούμενους; Με ποιους είστε; Ντροπή και σε εσάς. Αν νομίζετε ότι θα αφήσουμε να περάσει έτσι το τόσο σοβαρό θέμα γελιέστε.
Πάρτε πίσω αυτό τον νόμο της ντροπής αλλιώς θα σας ακολουθεί κι αυτή η ντροπή.
Οικονομολόγε
Σου επισυνάπτομαι τους συνδέσμους για την ενημέρωση σου και σε καλούμε να αντιδράσεις.
Με εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος Λογιστής
Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας
Εκπρόσωπος της ΑΚΙΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου