Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή – καταγγελία της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.



Πως καταργούνται οι νομοί για να εξυπηρετηθούν τα κομματικά επιτελεία .
Συνάδελφοι,
Στις επικείμενες εκλογές  οι εκπρόσωποι των κομματικών παρατάξεων πήραν  απόφαση, αγνοώντας τις υπάρχουσες  αποφάσεις και νομοθετικές διατάξεις που διέπουν την λειτουργία του Οικονομικού Επιμελητηρίου,  να εγγράψουν παράνομα  νέα μέλη στο ΟΕΕ .
Συγκεκριμένα η σχετική νομολογία και πολλές αποφάσεις των οργάνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου προβλέπουν, ότι στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος αδυνατεί να προσέλθει να εγγραφεί για να γίνει μέλος του ΟΕΕ,  του  δίνεται η δυνατότητα να εξουσιοδοτήσει άλλο πρόσωπο φέροντας  εξουσιοδότηση  με το γνήσιο της υπογραφής του. Διαδικασία που ακλουθείτε  πάγια στο ΟΕΕ .
Και αυτό για ευνόητους λόγους. Η ενέργεια μη εξουσιοδότησης οδηγεί σε ενέργειες όπως η αθρόα εγγραφή μελών, πολλές φορές παρά  την συγκατάθεσή τους, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην ωμή παραβίαση και αλλοίωση του εκλογικού σώματος.
 Στις εκλογές της  11ης Δεκεμβρίου ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι των κομματικών παρατάξεων αποφάσισαν, αγνοώντας κάθε νομική έννοια, να γίνουν εγγραφές  χωρίς  εξουσιοδότηση επικυρωμένη με το γνήσιο της υπογραφής.   Αναστέλλοντας στην ουσία τον νόμο σε περίοδο εκλογών.
Η Α.ΚΙ.Ο.Ε. από την  πρώτη στιγμή διαφώνησε. Η πλειοψηφία επιδεκτικά αγνόησε τις καταγγελίες του εκπροσώπου μας και αρκέστηκε στην επιχειρηματολογία ότι  έχουμε απόφαση πλειοψηφίας.
Και ερωτάμε συνάδελφοι. Από πότε  οι νόμοι  στην Δημοκρατία καταργούνται με αποφάσεις  της πλειοψηφίας των οργάνων των φορέων ;
Οι νόμοι αλλάζουν στην Βουλή.
 Και ως «εκ θαύματος»  οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν, τότε ζητήσαμε να ελέγξουμε πόσες εγγραφές έγιναν. Η απάντηση δια στόματος του Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κ.  ήταν  ότι είναι προσωπικά δεδομένα και δεν είναι δυνατόν  να μας επιτραπεί  ο  έλεγχος.
Όταν κ. Πρόεδρε  εγγράφατε παρανόμως δεν υπήρχαν προσωπικά δεδομένα ;
Από πότε κ. Πρόεδρε απαγορεύεται  η νόμιμη δυνατότητα του ελέγχου,  στα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, σε στοιχεία του μητρώου – κάτι που πάγια γινόταν μέχρι σήμερα -  όταν μάλιστα υπάρχουν υποψίες για μη παράνομες διαδικασίες;
Συνάδελφοι  Οικονομολόγοι,
Αφήνουμε στην κρίση σας τις παράνομες ενέργειες και σας καλούμε να αντιδράσετε και να μην επιτρέψετε με την  αποχή σας να  αναλάβουν τις τύχες μας αυτοί που πάγια λυμαίνονται το ΟΕΕ.
Με Εκτίμηση
Αλεβιζάκης  Παναγιώτης

Εκπρόσωπος  της Α. ΚΙ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου