Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Εμείς θα πάμε στην Βουλγαρία. Εσείς πού θα πάτε;


Του Σάκη Μουμτζή
Η πρωτοφανής σε κυνισμό δήλωση του διοικητού του ΟΑΕΕ ούτε τυχαία ήταν, ούτε εκ παραδρομής. Φανερώνει το μίσος που τρέφει το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, για οτιδήποτε δεν είναι κρατικό. Η συγκεκριμένη δήλωση απλώς επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως η φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποβλέπει στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης.

Γιατί η μεσαία τάξη είναι φορέας της αστικής ιδεολογίας της κοινωνικής ανέλιξης, της απόκτησης και κατοχής περιουσιακών στοιχείων, της βελτίωσης του τρόπου ζωής, αλλά συγχρόνως και της απαίτησης να απολαμβάνουν οι πολίτες αξιοπρεπείς παροχές από το κράτος. Όλα αυτά όμως είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά για μια σοσιαλιστική κυβέρνηση που στοχεύει, εκ της ιδεολογίας της, στην ισότητα προς τα κάτω και στην κοινωνική ισοπέδωση.
Και βέβαια, είναι βολική λύση γι΄αυτήν, η μετανάστευση των νέων, καθώς απαλλάσσεται από μια κοινωνική κατηγορία, που η παραμονή της στην Ελλάδα, μόνον προβλήματα θα της δημιουργούσε. Συνεπώς, η προτροπή του διοικητή του ΟΑΕΕ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες  να εγκαταλείψουν την χώρα  και να εγκατασταθούν στην Βουλγαρία, απηχεί τις θέσεις και το κοινωνικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνία δημοσίων υπαλλήλων και εξαθλιωμένων και προλεταριοποιημένων αστών. Σε αυτό το όραμα δεν έχουν θέση οι παραγωγοί πλούτου.

Δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός πως αν εγκαταλείψουν την χώρα και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά ενεργοί πολίτες, θα καταρρεύσουν τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα. Για τους κυβερνώντες η διαχείριση τέτοιων θεμάτων είναι δευτερευούσης σημασίας. Είναι ιδεολογικοπολιτικά διαπαιδαγωγημένοι με την αντίληψη πως τα πάντα είναι σε τελική ανάλυση πολιτική. Πολύ απλά, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυριαρχία τους στο εσωτερικό μέτωπο.
Όσες κοινωνικές κατηγορίες αντιδρούν σε αυτήν την προσπάθεια τους, επιβάλλεται είτε να εξοντωθούν οικονομικά, είτε να μεταναστεύσουν. Και όσοι έχουν την δυνατότητα αυτό κάνουν. Η βαριά φορολογία- δείχνει η Ιστορία- ήταν πάντα το υπερόπλο στα χέρια των κομμουνιστών εναντίον των ταξικών εχθρών τους. Ήταν το πρώτο στάδιο της κοινωνικής εξόντωσης τους.
Μα, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, αυτό το τσούρμο είναι κομμουνιστές. Φυσικά και είναι. Είναι ένα τσούρμο κομμουνιστές. Το κραύγαζαν με πάθος στο συνέδριο τους. «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές.» Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν το ακούσαμε. Το 4% εργάζεται συστηματικά για να αλλάξει τις δομές της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Το γεγονός πως αυτό δεν είναι ορατό από την πλειοψηφία των αστών πολιτικών, διευκολύνει τους σχεδιασμούς τους.
Ας μην μεμφόμαστε λοιπόν τον διοικητή του ΟΑΕΕ. Είπε, αυτά που κουβεντιάζουν στις κομματικές οργανώσεις τους. Και γι΄αυτό τα είπε με απόλυτη φυσικότητα. Είναι και αυτονόητο, αλλά κυρίως βολικό για την ριζοσπαστική Αριστερά, όποιοι δεν υποτάσσονται στην θέληση της να φεύγουν. Και η Βουλγαρία είναι η πλησιέστερη χώρα. Βέβαια, ενίοτε, οι σχεδιασμοί αυτοί αποτυγχάνουν, καταρρέουν με πάταγο και οι πρωταγωνιστές τους αναζητούν τόπο να κρυφτούν, αλλά δύσκολα βρίσκουν.

Εμείς, σύντροφε διοικητά θα πάμε Βουλγαρία και όπου αλλού θέλουμε. Εσύ όμως και οι όμοιοι σου να δούμε πού θα κρυφτείτε! Ο καιρός γαρ εγγύς.


Πηγή liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου