Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αντίπας Σηφάκης: Τώρα τρέχουν για βίζες σε Ρώσους

Νέα Κρήτη


Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι για τον μήνα Μάιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχουν χαθεί από την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, σε ένα σύνολο κλειστών πακέτων κοντά στις 80 χιλιάδες, δήλωσε στον 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης  και τουριστικός επιχειρηματίας Αντύπας Σηφάκης, εξαιτίας της απρονοησίας του ΥΠΕΞ  να στελεχώσει έγκαιρα με ικανό αριθμό προσωπικού τα προξενεία μας στη Ρωσία, παρότι 5 μήνες πίσω είχε ενημερωθεί ότι η νεα βιομετρική βίζα είναι χρονοβόρα και απαιτεί περίπου 200 υπαλλήλους ώστε να εξυπηρετούν καθημερινά μία ζήτηση που φτάνει 12 χιλιάδες ενδιαφερόμενους.
Ο κ. Σηφάκης αποκάλυψε επίσης ότι εν μέσω έναρξης σεζόν  το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι αλλάζει του χρόνου πάροχο για την έκδοση βίζας, με συνέπεια ο παλιός να μην ενδιαφέρεται να επενδύσει για λίγους μήνες σε υποδομή βιομετρικής βίζας. Ευτυχώς που έστω και από "συμπόνια" οι Ρώσοι, δείχνουν να κατανοούν την ελληνική ανετοιμότητα.
Ο κ. Σηφάκης, αν και δήλωσε απογοητευμένος για το μήνα Μάιο, είπε πως αν η δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νίκου Ξυδάκη στον 9.84 ότι μέχρι 20 Μαΐου τα προξενεία στη Ρωσία θα έχουν κοντά στις 180 υπαλλήλους, τότε το πεντάμηνο μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί και να φτάσουμε σε αύξηση 80% των Ρώσων στην Ελλάδα σε σχέση με το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου