Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Στις χειρότερες οικονομίες εντάσσεται η ελληνική

Στις πιο «μίζερες» οικονομίες παγκοσμίως κατατάασει τον Bloomberg την Ελλάδα. Φωτογραφία Έθνος.
«Περίοπτη» θέση στη λίστα του Bloomberg με τις πιο «μίζερες» οικονομίες παγκοσμίως, κατέχει η χώρα μας, κατατασσόμενη τέταρτη σε…δυστυχία, μετά την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.
Σύμφωνα με το Έθνος, πρώτη στην κατάταξη του Bloomberg για το 2016 είναι η Βενεζουέλα με 159,7 βαθμούς, καθώς η οικονομία της δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Ακολουθούν χώρες όπου καλπάζει η ανεργία, όπως η Αργεντινή με 39,9 βαθμούς και η Νότια Αφρική με 32 βαθμούς. Έπεται η Ελλάδα με 27 βαθμούς, σημειώνοντας υψηλότερο σκορ σε σχέση με το 2015, αλλά διατηρώντας την ίδια θέση (τέταρτη) στην κατάταξη.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με την Ουκρανία (26,3 βαθμούς), την Ισπανία (21,2 βαθμούς), την Σερβία (20,9 βαθμούς) την Τουρκία (18,8 βαθμούς) την Βραζιλία (16,8 βαθμούς) και το Καζακστάν (16,7 βαθμούς).
Η κατάταξη του Bloomberg συγκροτήθηκε με την πρόσθεση του ποσοστού της ανεργίας και του πληθωρισμού, με βάση τις μέσες εκτιμήσεις στις οικονομικές έρευνες που διεξήγαγε το πρακτορείο, το περασμένο τρίμηνο.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου