Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται μειώσεις, τελικά, στις επικουρικές;

Μειώσεις έως 30% στις επικουρικές - Πλαφόν 2.500 για πολλαπλές συντάξεις προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης. Φωτογραφία Ημερησία.
Αντιμέτωπη τόσο με τις κοινωνικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, όσο και με τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό βρίσκεται η κυβέρνηση, που εξετάζει εναλλακτικά σχέδια, προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει οι θεσμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις από 2% έως 30% σε περισσότερες από 800.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ, ως αντιστάθμισμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, που η τρόικα απορρίπτει.
Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν σε όσους παίρνουν πολλές συντάξεις, ώστε η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων να μην λαμβάνει πάνω από 2.500 ευρώ μηνιαίως. Το εν λόγω μέτρο, αφορά περισσότερους από 400.000 συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επιστημονικούς φορείς, παρά την βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου για “έκπτωση” ενός έτους στις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Οι γιατροί μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Γιαννακόπουλος προειδοποίησε μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο για αποχή τους από τη συνταγογράφηση, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο. “Θα ληφθούν αποφάσεις από τα κατά τόπους διοικητικά συμβούλια τα οποία θα συνταχθούν και με τους υπόλοιπους φορείς”, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου