Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

"Υποταγή Ευρώπης στη ιστορική συγκυρία των οροσφυγικών ροών"

Νέα Κρήτη


Με μία εμφανή αδυναμία της Ε.Ε. να αρθρώσει αυτοδύναμη πολιτική από την οικονομία μέχρι τις γεωπολιτικές εξελίξεις, υποταγμένη στις επικοινωνιακές ανάγκες του εκλογικού ακροατηρίου της κ. Μέρκελ, είναι προφανές ότι στη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, ουσιαστικά «χρύσωσαν το χάπι» στην επίδειξη «τσαμπουκά» του Ερντογάν, δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.
Ωστόσο τα κέρδη της Τουρκίας που δεν πρόκειται καμία ροή προσφύγων να ελέγξει είναι συγκυριακά και τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία, Ελλάδα και Κύπρος πέτυχαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία να έχουν ορίζοντα στο διηνεκές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε γεωπολιτικές εξελίξεις στο μέλλον.
Ο κ. Παπαγιαννίδης  εκτίμησε ότι η εσωτερική πολιτική συγκυρία με κορωνίδα το ασφαλιστικό και σε συνδυασμό με το προσφυγικό ζήτημα, οδηγεί σε συναινέσεις, όσο κι αν οι πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονται σήμερα να τις ξορκίζουν ηχηρά.
Το πρόβλημα είναι αφενός για την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να στηρίξει για πολύ μία διεύρυνση της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας στον κ. Λεβέντη και για την αντιπολίτευση, ότι η αδυναμία εκλογής ηγεσίας στη Ν.Δ., μπορεί δια της τεθλασμένης να οδηγήσουν σε κάτι που οι δανειστές αποκλείουν πλέον δια ροπάλου μετά το προσφυγικό, την προσφυγή δηλαδή εκ νέου σε κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου