Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Δ. Τσαγκάρης: "Να υπάρξει σταθερό φορολογικό περιβάλλον"

Νέα Κρήτη


Την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος καθώς και ενός ειδικού νομοθετικού καθεστώτος επισήμανε ο Δημήτρης Τσαγκάρης, οικονομολόγος-φοροτεχνικός, σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη.
Ο Δ. Τσαγκάρης αναφέρθηκε στη φοροκαταιγίδα λόγω του τρίτου μνημονίου και εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαφορά που υπάρχει στους συντελεστές φορολόγησης στα νησιά και ειδικότερα αναφέρθηκε στην Κρήτη.
Έπειτα έκανε λόγο για το ότι αναμένεται αύξηση φορολόγησης στους αγρότες, ύπαρξη φόρου χωρητικότητας στα βαπόρια και αλλαγές στις εκατό δόσεις για τα χρέη στην εφορία.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις των δόσεων στην εφορία αποτελούν απλώς μια τακτοποίηση υπερχρέωσης και όχι «απόδοση δικαίου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο κ. Τσαγκάρης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνονται κατασχέσεις-express χωρίς δικαστικές αποφάσεις καθώς επίσης θεώρησε «υπερβολή» την άποψη ότι «οι έχοντες δε φορολογούνται».
Επιπρόσθετα, ο Δ. Τσαγκάρης επισήμανε εμφατικά ότι αυτοί που διοικούν «πρέπει πρώτα να πιάσουν τη φοροδιαφυγή και μετά τα λεφτά», ενώ δεν μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να φορολογεί την προηγούμενη δεκαετία», προβλέποντας παράλληλα ότι δε θα μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Για την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Τσαγκάρης δήλωσε ότι «φλερτάρει με την απελπισία και την απόγνωση της χώρας» και ότι συντηρεί την αθλιότητα των τελευταίων 5-6 χρόνων προκειμένου να μην κατηγορηθεί για τις περιπέτειες στις οποίες ενεπλάκη η χώρα.
Στη συνέχεια ο Δ. Τσαγκάρης υπογράμμισε ότι ο διεθνής επενδυτής αναζητά «πολιτική σταθερότητα» καθώς και «τι φόρο θα πληρώσει», καθώς επίσης και την ανάγκη ύπαρξης ενός «ειδικού νομοθετικού καθεστώτος».
Τέλος αναφερόμενος στις επιταγές ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω των capital controls, ενώ το πρόβλημα το έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες που θα μπορούσαν «να μην τις δέχονται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου