Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μας έμειναν οι πόζες… Περνάμε πλέον στην δικαιοδοσία της κ. Ντέλια Βελκουλεσκου…

Η Ντέλια Βελσκουλέσκου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ 
Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει σιγά-σιγά. Τα φώτα σβήνουν η αυλαία πέφτει, ο Μπάρακ Ομπάμα και η Μισέλ θα βάλουν στο άλμπουμ τις φωτογραφίες με τόσους ξένους ηγέτες μεταξύ αυτών και του κ. Αλέξη Τσιπρα μετα της συζύγου του, η κ. Γιάννα Αγγελοπουλου θα επιστρέψει στις ασχολίες της, ο Μπιλ Κλιντον θα έχει πιστέψει ότι είναι απίθανος χιουμορίστας αφού κατόρθωσε να κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξεκαρδιστεί στα γέλια,  μιλώντας για την τραγωδία της ελληνικής  οικονομίας.
Και ο κ. Τσιπρας θα γεμίσει ένα μεγάλο άλμπουμ  με πρώτη την φωτογραφία στο βήμα με το πράσινο μάρμαρο, της Γ.Σ. του ΟΗΕ, και μετα θα στριμώχνονται πολλοί άλλοι. Οι φωτογραφίες με τον Μαδουρο,με τον Κορία του Ισημερινού, τον Αμπας, ο πρόεδρος Ομπαμα και η Μισελ, ο Κερι, ο Σισι, ο Νταβουτογλου και τόσοι άλλοι. Καθόλου άσχημη συλλογή για έναν ηγέτη επτά μηνών. Η για να είμαστε ακριβείς για ηγέτη μερικών εβδομάδων.
Διότι όπως φαίνεται ο κ. Τσίπρας  εισέρχεται στο διεθνές κλαμπ των ηγετών με ακριβό εισιτήριο μεν αλλά το οποίο όλοι τώρα έχουν σχεδόν ξεχάσει: την τζίφρα και την σφραγίδα που έβαλε στο τρίτο Μνημονιο.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα μετα από αυτό το ωραίο και ευχάριστο διάλειμμα, θα διαπιστώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός (εμείς το διαπιστώνουμε με τον κάθε λογαριασμό που φέρνει ο ταχυδρόμος) ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
Το «επίτευγμα» της επίσκεψης στις ΗΠΑ, η διαπίστωση ότι έχουμε την στήριξη του Ομπάμα και των ΗΠΑ για την αναδιάρθρωση του χρέους, εκμηδενίζεται  από τα μηνύματα που άρχισαν να φθάνουν σωρηδόν από όλους εκείνους όπου εκτός από καλές κουβέντες και φιλικά κτυπήματα στην πλάτη, θα πρέπει να βάλουν και το χέρι στην τσέπη.
Ο κ. Ρεγκλινγκ του ESM, οι Γερμανοί, το Euroworking GROUP προσγειώνουν στην πραγματικότητα, ότι κούρεμα του χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει. Αναδιάρθρωση πιθανόν ναι, σύνδεση με το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ίσως, αλλά κούρεμα δεν υπάρχει  στο μυαλό των δανειστών.
Καθώς η συζήτηση πλέον προχωρά στο παρασύνθημα, τα προαπαιτούμενα όλο και μαζεύονται, οι Τράπεζες μένουν στο κόκκινο, μαζί και όλη η οικονομία, είναι κατανοητή μια ακόμη παραπλάνηση του ελληνικού λάου από την κυβέρνηση.
Μήπως ακόμη και με διαγραφή όλου του χρέους αύριο το πρωί, θα λυθεί το πρόβλημα της οικονομίας; Θα γίνουν επενδύσεις, θα μειωθεί η ανεργία, θα αυξηθούν οι μισθοί, θα γίνουν διορισμοί στο Δημόσιο; Φυσικά και όχι.
Απλώς βρέθηκε το νέο «αφήγημα» και πακετάρεται σαν το μεγάλο άλλοθι για την συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτουΜνημονιου.
Όμως όλα τα ωραία τελειώνουν κάποια στιγμή .Και έτσι πριν ακόμη πάρει  ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση, βρισκόμαστε στον αστερισμό της αξιολόγησης. Και περνάμε πλέον στην δικαιοδοσία της κ. Ντέλια Βελκουλεσκου…
Με  τους υπόλοιπους να παριστάνουν ότι μας κυβερνάνε και τους άλλους να κάνουν την υποτιθέμενη  αντιπολίτευση…



Πηγή mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου