Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής» και επιστροφής στη Δραχμή του Κώστα Λαπαβίτσα


Το ThepressProject παρουσιάζει σήμερα ολόκληρο το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής και Εθνικής Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα» που εκπόνησε ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Χάινερ Φλάσμπεκ (με νομικό παράρτημα του Πέτρου Μηλιαράκη). Το σχέδιο αυτό που δημοσιεύουμε είναι αυτό που είχε προετοιμαστεί τον Μάιο του 2015 και δεν περιλαμβάνει τις πιθανές επεξεργασίες που πιθανών να έγιναν εξαιτίας των εξελίξεων.

Θεωρούμε ότι η δημοσίευσή του παρουσιάζει ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αφενός επειδή για πρώτη φορά οι πολίτες της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να το διαβάσουν και να αποφασίσουν αν το πρόγραμμα αυτό είναι ίδιο με το σχέδιο του Σόιμπλε (όπως κατά κόρων υποστήριξαν προεκλογικά στελέχη και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) και αφετέρου επειδή ίσως προκαλέσει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση για το κατά πόσο είναι αναγκαίο ή ακόμα και εφικτό το σενάριο της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Άλλωστε όπως έχει επισημανθεί πολλάκις από τους ευρωπαίους αξιωματούχους το GREXIT δεν έχει αποφευχθεί οριστικά και άρα στην περίπτωση που ξαναέρθει στο προσκήνιο η δημοσίευση αυτή θα αποκτήσει ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Το ThePressProject προσκάλεσε τον κύριο Λαπαβίτσα για μια τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα δημιουργηθούν στους πολίτες μετά την ανάγνωση του σχεδίου. Ο πρώην βουλευτής θα βρίσκεται μαζί μας στις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Εσείς μπορείτε να μας στέλνετε όλη την ημέρα τις ερωτήσεις σας χρησιμοποιώντας το #askTPP.


Πηγή ΤΡΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου