Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Wall Street Journal: Πως η Γερμανία επωφελείται από το ευρώ - Η Κερδισμένη


Η Wall Street Journal με δημοσίευμά της επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία επωφελείται από τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η σχετική αδυναμία του ευρώ έναντι ενός ισχυρού γερμανικού μάρκου συνιστά ένα πρώτο πλεονέκτημα για τη Γερμανία. Στην ευρωζώνη, γράφει η Wall Street Journal, υπάρχουν χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ελλάδα, οι οποίες δεν είναι τόσο ισχυρές οικονομικά όπως η Γερμανία.
Αυτό, συνεχίζει η Wall Street Journal, συνιστά βαρίδι για το ευρώ, γεγονός που ευνοεί τις γερμανικές εξαγωγές, οι οποίες διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη γερμανική οικονομία.
«Ένα ισχυρότερο νόμισμα θα έκανε δυσκολότερη τη ζωή των γερμανικών εξαγωγών» σημειώνεται με νόημα.

Την ίδια στιγμή, η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ωφελεί τις εξαγωγικές χώρες, όπως η Γερμανία, μέσω της ενίσχυσης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. Η διευκολυντική πολιτική της ΕΚΤ έχει συνεισφέρει στην αύξηση της γερμανικής οικονομίας κατά 25 δισ. ευρώ, χάρη στην αποδυνάμωση του ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται την ενίσχυση των γερμανικών εξαγωγών.
Τέλος, επισημαίνει η Wall Street Journal, η γερμανική οικονομία έχει επωφεληθεί και από την ευρωπαϊκή κρίση, καθώς οι επενδυτές έχουν στραφεί στη Γερμανία, η οποία αποτελεί ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, εν μέσω μία ασταθούς ένωσης.

Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου