Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

H μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κανονικό ΠΑΣΟΚ


του Κώστα Καίσαρη

ΘΡΙΑΜΒΟΣ. Η συμφωνία πέρασε από τη Βουλή. Πάταγος. Η συμφωνία περνάει ένα προς ένα από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Η Ελλάδα νίκησε. Θριάμβευσε μπορείς να πεις. Η χώρα παραμένει στη ζώνη του ευρώ.
Μαζί με τις άλλες βαλκανικές υπερδυνάμεις, που είναι επίσης ενταγμένες στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα: Το Κόσοβο και το Μοντενέγκρο. Ο ελληνικός λαός νίκησε. Θριάμβευσε μπορείς να πεις. Ο εφιάλτης της δραχμής απομακρύνεται οριστικά και αμετάκλητα. Οι αγώνες έπιασαν τόπο. Το υπερήφανο «όχι» σε ποσοστό 61% στο δημοψήφισμα έδωσε δύναμη στον Αλέξιο Τσίπρα να αντέξει στις πιέσεις.
Οχι των δανειστών στους οποίους πρόθυμα είπε «ναι», αλλά στις ασφυκτικές πιέσεις των παλαιοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξιος Τσίπρας μπορεί σ' ένα ρεσιτάλ μετριοπάθειας να είχε πει «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού», αλλά η πράξη επιβεβαίωσε το αντίθετο. Αντεξε και αντέχει και στον βοριά και στον νοτιά. Και στον Γαρμπή και στον Λεβάντε και στον Γρεκολεβάντε. Ούτε τα 32 «όχι» των Συριζαίων βουλευτών τον κλόνισαν ούτε τα έξι «παρών» ούτε η Τσανάκα που την κοπάνησε. Και δεν ήταν ο μόνος. Μπορεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διχοτομήθηκε σαν την Κύπρο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι ενωμένος και δυνατός. Και δεν το λέω εγώ αυτό.
Το είπε ο εραστής της δραχμής Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Συνεχίζουμε μ' έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό, για να βγούμε από την κρίση». Δεν τα λένε για αστεία αυτά, για να γελάνε μεταξύ τους όταν κατεβάζουν τα κατρούτσα παρέα με τον Φλαμπουράρη. Με τον Δραγασάκη να έχει πει το ακόμα καλύτερο: «Ευχαριστούμε τον Ομπάμα και τους Αμερικανούς για τη βοήθεια στη διαπραγμάτευση». Α λα Κώστας Σημίτης στα Ιμια. Κανονικό ΠΑΣΟΚ δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγη προσπάθεια μέχρι και τον Πάγκαλο θα είχανε περιμαζέψει. Τέτοια μετάλλαξη ούτε στις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Εβλεπες τον Τσίπρα να εξομολογείται στον Πάνο Χαρίτο και νόμιζες ότι άκουγες τον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο. Να αναβιώνουν οι ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του '60: «Αμάρτησα για το παιδί μου». Σε ρόλο Μάρθας Βούρτση (φωτό) οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομικών της χώρας: «Παλέψαμε, προσπαθήσαμε, αλλά έπρεπε να υπογράψουμε για να σωθεί η πατρίδα».

Είναι μια δύσκολη συμφωνία, αλλά γλιτώσαμε την άτακτη χρεοκοπία. Από τις μαγκιές του «όχι» στα παρακάλια για το «ναι». Για να επιβεβαιωθεί περίτρανα ο διαπρεπής φιλόσοφος και μέλος της Ακαδημίας της Μπάνια Λούκα, Ζωρζ Πιλαλί, ο οποίος είχε αποφανθεί σε ανύποπτο χρόνο, λέγοντας για την «απαίτηση που θα γίνει επαιτεία». Μέσα σε έξι μήνες ξεφτιλίστηκαν οι πάντες και τα πάντα. Ξεφτιλίστηκε κατ' αρχάς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα για κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Για το αφορολόγητο στις 12.000. Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ολα παραμύθι φούρναρης . Για να ψήσουνε τα κορόιδα τους ψηφοφόρους. Οπως έχει πει ο Ομέρ Βρυώνης, «μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης».
Ετσι ξεφτιλίστηκαν και οι δήθεν μαγκιές της σκληρής διαπραγμάτευσης. Ξεφτιλίστηκε το υπερήφανο «όχι» του δημοψηφίσματος. Ξεφτιλίστηκε και θα ξεφτιλίζεται για πολύ ακόμα η Οικονομία με τις κλειστές τράπεζες. Ξεφτιλίστηκε η ελπίδα της Αριστεράς. Με τη δήθεν Αριστερά. Αυτό το συνονθύλευμα των πρώην ΠΑΣΟΚων και διαφόρων τυχοδιωκτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτη τους: Και να ψηφίζουν «όχι» και «παρών» και να παραμένουν υπουργοί και βουλευτές. Και το πολιτικό τους μέλλον να εξασφαλίσουν με το «όχι» αλλά και το πολιτικό παρόν παραμένοντας στην κυβέρνηση. Αυτά.
Οπως ακριβώς συνέτριψε την τρόικα ο Τσίπρας, έτσι θα συντρίψει και τους ολιγάρχες.
-Observer
Τα αριστερά νοµοσχέδια θα τα ψηφίζει στη Βουλή ο άρτιος ΣΥΡΙΖΑ µε τους ΑΝ.ΕΛ.
ΙΔΟΥ, λοιπόν, που η ιστορία επαναλαµβάνεται. Ο µοναδικός και ανεπανάληπτος Vice President του Εδεσσαϊκού, Θωµάς Μάτσιος, να αντιγράφει τον Τραµπάκουλα του Χάρρυ Κλυνν. Σ' εκείνο τον συγκλονιστικό µονόλογο «θέλαµε, δεν θέλανε κι όταν αυτοί θέλανε, δεν θέλαµε εµείς». Στο ίδιο ακριβώς µοτίβο ο εραστής της δραχµής Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι δηλώσεις του µετά το πέρας της ιστορικής ψηφοφορίας για την κύρωση της συµφωνίας µε τους δανειστές µετέτρεψαν το περιστύλιο της Βουλής σε Δελφινάριο. Αφού δηλαδή είχε ψηφίσει προηγούµενα «όχι», διευκρίνισε: «Στηρίζουµε την κυβέρνηση. Στηρίζουµε δυνατά την κυβέρνηση. Για να εφαρµόσουµε το πρόγραµµά µας. Στηρίζουµε τον πρωθυπουργό. Δεν στηρίζουµε το µνηµόνιο. Δεν θέλουµε εκλογές. Εχουµε δυνατή κυβέρνηση». Το ξαναλέµε για να µη γίνει καµιά παρεξήγηση. Ούτε για νούµερο στο Δελφινάριο πρόκειται ούτε για ρεπορτάζ στο Δροµοκαΐτειο. Υπουργός της κυβέρνησης έριξε τον Τραµπάκουλα και τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού στο καναβάτσο. Ηξεις, αφήξεις, πασαλιψατέρ. Συµπέρασµα: Από τούδε και στο εξής τα αριστερά νοµοσχέδια θα τα ψηφίζει στη Βουλή ο άρτιος ΣΥΡΙΖΑ µε τους ΑΝ.ΕΛ. Τα µνηµονιακά νοµοσχέδια ο µισός ΣΥΡΙΖΑ µε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ποτάµι.
Με δεδοµένο ότι όλοι λένε ψέµατα, όταν κατηγορούν τους άλλους λένε αλήθεια
ΚΑΙ ποια είναι η πλάκα; Τους άκουγες να µιλάνε στη Βουλή και όλοι είχαν δίκιο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης που είπε για «τυχοδιώκτες-λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και για συνωµότες της δραχµής». Μέχρι και ο Φριτέζας της Siemens, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτό), που καµάρωνε ότι «εγώ έδωσα αγώνα ενάντια στα ρουσφέτια». Να διώξει δηλαδή από το δηµόσιο αυτούς που έχει διορίσει η αδερφή του. Αυτοί που είχε διορίσει ο πατέρας του, είτε έχουν βγει στη σύνταξη είτε έχουν µόνιµη κατοικία σε τόπο χλοερό, δίπλα στα κυπαρίσσια. Δίκιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή Πανταλήθειας, ότι «κατέρρευσε ο µύθος των αντιµνηµονιακών». Κάποιοι µάλιστα έκαναν και ρεκόρ. Οπως ο Κουρουµπλής και η Τζάκρη. Που φύγανε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν µπορούσανε να ψηφίζουν άλλα σοσιαλιστικά µνηµόνια και πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίζουνε τα αριστερά µνηµόνια. Δίκιο είχε κι ο Μεϊµαράκης. Οταν είπε του Τσίπρα «και µας ζητάνε να ψηφίσουµε τη συµφωνία, που αν δεν ήµασταν εµείς, δεν θα πέρναγε, και µας βρίζετε κι από πάνω». Δίκιο είχε και η Ζωή που αν έριχνε και κανένα δάκρυ θα γινότανε ακόµα πιο πειστική. Οταν µίλησε για τους νεκρούς από τα µαγκάλια και κάθε µωρό που γεννιέται µε 32,5 χιλιάδες ευρώ χρέος. Πώς γίνεται, σου λέει, εµείς σαν αριστεροί να κάνουµε τα ίδια και χειρότερα µε τους δεξιούς. Ολοι έχουν δίκιο. Με δεδοµένο ότι όλοι λένε ψέµατα, όταν κατηγορούν τους άλλους λένε αλήθεια. Μέχρι και ο Αδωνις Γεωργιάδης δικαιώθηκε όταν έλεγε για τους παλαβούς του ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Εκείνα που, κατά τον σύζυγο της Ζωής, είχε ο Τσίπρας, από εδώ µέχρι τη Σιγκαπούρη, τι γίνανε;


Πηγή sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου