Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης κατά Σόιμπλε για Grexit και παραίτηση

Σαφείς αιχμές κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών | EUROKINISSI

Ως επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών που προωθούν το Grexit κατηγορεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος φωτογραφίζει τον Σόιμπλε ως τον άνθρωπο που ζήτησε την απομάκρυνσή του.
Ο τέως υπουργός Οικονομικών κατά την εμφάνισή του στο καφενείο της Βουλής ανέφερε ότι οι απόψεις του για τη βιωσιμότητα του χρέους , τις οποίες είχε εκφράσει επανειλημμένα, προκάλεσαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και οδήγησαν στην έξοδο του από την κυβέρνηση. Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στη συνέχεια όσοι στοιχίζονται, όπως είπε, μαζί του ζήτησαν την παραίτηση του.

«Είναι ο μόνος που έχει σχέδιο για Grexit»

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε ακόμα τον Σόιμπλε ότι είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, που προωθούν σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.
«Έχει έγκαιρα αποτιμήσει τις συνέπειες για ένα πιθανό ντόμινο ωστόσο φαίνεται, ότι θεωρεί λελογισμένο τον κίνδυνο» δήλωσε ο Βαρουφάκης για τον Σόιμπλε, ενώ επεσήμανε ότι «είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους.

«Θέλει ομόσπονδη Ευρώπη σε γερμανικά χέρια»

«Είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι ο κ. Σόϊμπλε «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».
Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει από μια πιθανή συμφωνία απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει» ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».
Πηγή efsyn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου