Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ελληνική αξιοπρέπεια

Νέα Κρήτη


Η ελληνική αξιοπρέπεια δεν είναι ένας μύθος και το έχουμε αποδείξει και διαχρονικά. Είναι μία ιδιότητα για την οποία μας θαυμάζουν. Είναι χάρη σε αυτή που δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μας. Τα κόμματα ας ξεσκιστούν μεταξύ τους, για να είναι το ένα πιο αποτελεσματικό για να πάρει την κυβέρνηση, δε μας ενδιαφέρει.
Του Νίκου Λυγερού
Το σημαντικό είναι για μας να ξέρει να διαχειρίζεται τις δυσκολίες της, χωρίς να το βάζει κάτω με το παραμικρό και δίχως να ξεχνά ποτέ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που μας χαρακτηρίζει. Μπορεί να λέει πολλά ως κόμμα, μόνο που δε μας ενδιαφέρει. Σημασία έχει ως Ελλάδα να λες μόνο ένα πράγμα, πάντα την αλήθεια για να προστατέψεις το λαό σου από κάθε επίθεση.

Εμείς αντέχουμε τα πάντα από τους εχθρούς μας, αλλά όχι την κοροϊδία από τους δικούς μας. Η στρατηγική μας εμφανίζει όλο και περισσότερα στοιχεία που είναι, βέβαια, ανατρεπτικά για τις απλοϊκές αναλύσεις και για όσους λειτουργούν δογματικά.
Οι προτάσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες πλέον, γιατί θα γίνουν πράξεις και δε θα υπάρχει επιστροφή. Το ευρωπαϊκό πλαίσιο δίνει πολλές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να οργανωθούμε πιο αποτελεσματικά. Έχουμε την ελληνική ΑΟΖ που έχει ενεργοποιηθεί με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα. Σε μας ανήκει η πρωτοβουλία να το αναδείξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου