Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η ταφόπλακα της δημοκρατίας ξεκινάει με €

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτιαγμένη κατά τέτοιο τρόπο που περιορίζει τη λαϊκή συμμετοχή.
Υπάρχει κάτι που κατέπληξε ακόμα και την αμερικανική Δεξιά, κι αυτό ήταν η απόλυτη ανεξαρτησία που παραχώρησε η Ε.Ε. στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ακόμα και το σπουδαιότερο περιοδικό του κατεστημένου των ΗΠΑ, το Foreing Affairs, άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε. γιατί έδωσε μια δύναμη χωρίς προηγούμενο στην ΕΚΤ,που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.
Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) είναι σχετικά ανεξάρτητη, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο, όχι όσο η ΕΚΤ.
Κατά περίεργο τρόπο, οι λαοί φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί μ” αυτό. Έχουν εφεύρει κι όνομα: Δημοκρατικό έλλειμμα. Και είναι αληθινό.
Το Ευρωπαϊκό Ομοσπονδιακό Σύστημα σκοπεύει να μειώσει τη δημοκρατική συμμετοχή.»
~~{}~~
Τίποτα καινούριο δεν διαβάσατε στις παραπάνω γραμμές, το ξέρω. Όμως δεν είναι καινούριο. Αυτά τα έλεγε ο Νόαμ Τσόμσκι το 1999. Ήταν η χρονιά που το ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα στις έντεκα χώρες κράτη της ευρωζώνης.
Χρειάστηκαν να περάσουν 16 χρόνια για να καταρριφθούν και τα προσχήματα δημοκρατικότητας.
Τώρα είναι πλέον εμφανές και προφανές, ακόμα και σ” εκείνους που δεν έχουν τις γνώσεις και τη διαύγεια του Νόαμ Τσόμσκι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ταφόπλακα της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας, κάθε χώρας.

Για τη ζωή κάθε Ευρωπαίου πολίτη θα αποφασίζουν αποκλειστικά οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ (και η υπόλοιπη κουστωδία των Θεσμών).
Όσο παραμένουμε σ” αυτήν θα επιβιώνουμε, ως δουλοπάροικοι, ως άποικοι, όπως και για όσο η ΕΚΤ θα μας επιτρέπει. Οι εκλογές είναι πλέον ένα πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η βαρβαρότητα της Ευρώπης.
Γιατί αυτοί οι τεχνοκράτες, που λειτουργούν ως μηχανές, είναι οι εχθροί κάθε Έλληνα, κάθε Ευρωπαίου, κάθε ανθρώπου.
Πόσο πιο απλά να το πω; Είναι πόλεμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου