Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!

iskra


ΜΕΡΚΕΛ: "ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ Ε/Ζ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"!
ΣΟΥΛΤΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*
Στη Μπούντεσταγκ, τη γερμανική βουλή, η οποία συνεδρίασε για να ψηφίσει επί της «συμφωνίας» - ολετήρα για τη χώρα μας, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (17/7), η καγκελάριος της Γερμανίας,Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, ως επικυρίαρχος της ΕΕ, ξεκίνησε την ομιλία της αναφέροντας ότι η Ευρώπη είναι μια «κοινότητα δικαίου, υπευθυνότητας και ευθύνης», προκαλώντας τους ευρωπαϊκούς λαούς, που ζουν κάτω από τηνγερμανική «μπότα» της διαρκούς λιτότητας.
Υποστήριξε , δε, με περισσό θράσος ότι «δεν γίνεται με τοπικές εκλογές (!) να αλλάξουν οι συνθήκες της ευρωζώνης»!
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο γερμανικό περιοδικό «Stern».
«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τουςεπικεφαλής των κυβερνήσεων» υποστήριξε με πρωτοφανή κυνισμό.
«Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς, έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, να θεσμοποιήσουν την ύπαρξη ενός μη-εκλεγμένου διευθυντηρίου της Ένωσης με την ταυτόχρονη και πλήρη, πλέον, απαξίωση των εθνικών (σ.σ. «τοπικών» κατά αυτούς) κυβερνήσεων των κρατών μελών της. Προφανώς, οι κυβερνήσεις αυτές θα αποτελούν «μαριονέτες» της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ. Και, φυσικά, τα περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης πολιτικής θα περιορίζονται ασφυκτικά και θα υπόκεινται εξολοκλήρου στις πολιτικές κατευθύνσεις που δίνει το ευρωενωσιακό διευθυντήριο!
Δεν ήταν άλλωστε σε διαφορετική κατεύθυνση και οι, προ ημερών, δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚΒόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο στυγνός νεο-αποικιοκράτης και μέντορας των πιο σκληρών κύκλων της σημερινήςνεοφιλελεύθερης ΕΕ, μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ότι είπε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού πως η Γερμανία ήταν έτοιμη να δεχθεί το Πουέρτο Ρίκοστην Ευρωζώνη, εάν οι ΗΠΑ δέχονταν την Ελλάδα στην περιοχή του δολαρίου! «Νόμιζε ότι αστειευόμουν» συνέχισε!
Το διευθυντήριο της Ε.Ε. έχει τα δικά του σχέδια και ολοένα και «αγριεύει»!
Στόχος του κυνικού ευρω-διευθυντηρίου δεν είναι άλλος από την τάχιστη και βίαιη μετατροπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της ΕΕ σε διαχειρίσιμους «ανθρώπινους πόρους», σε«εξαρτήματα» του πολυεθνικού κεφαλαίου και των λεγόμενων «αγορών»!
Η εθνική ανεξαρτησία, εντός του ασφυκτικού ευρωενωσιακού πλαισίου αποτελεί καίριο διακύβευμαγια την τελική νίκη των αγώνων του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και συνολικά της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας στη Γηραιά Ήπειρο.
* Ο Χρήστος Κασίμης είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου