Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Βιώσιμη συμφωνία μέχρι το τέλος της βδομάδας

Το Ποντίκι


Το χρονοδιάγραμμα που προσδιόρισαν Μέρκελ, Τουσκ και Γιούνκερ, επιβεβαίωσε ουσιαστικά με τις δηλώσεις του μετά την Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων από εδώ και πέρα θα είναι ταχύτατη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιμένει και σε μια «συζήτηση για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».
Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Η κυβέρνηση κατέθεσε τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση, μια συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη για την Ελλάδα. Το πλαίσιο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, ως αντάλλαγμα την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας αλλά και ένα ισχυρό χρηματοδοτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν προβλήματα καθώς και την έναρξη μιας ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

Η Σύνοδος έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη. Ξεκινάει από τις επόμενες ώρες με στόχο να έχουμε καταλήξει το αργότερο μέχρι το τέλος της βδομάδας. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την προσπάθεια με όπλο την ετυμηγορία του λαού, την λαϊκή βούληση για μια βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει την συζήτηση και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση. Στην τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό στο οποίο όλοι καλούμαστε να βρούμε λύση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου