Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Στάλθηκε στον Ντάισελμπλουμ η ελληνική πρόταση και κατατίθεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Το Ποντίκι


Η ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχει αποσταλεί στον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
Η ελληνική πρόταση κατατίθεται απόψε και στην Βουλή προκειμένου αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια από την οποία θα ζητηθεί με ψηφοφορία η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.
Και ενώ εκτάκτως έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής για τα... δέοντα, κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες δήλωναν άγνοια για τις κυβερνητικές προθέσεις, ωστόσο επεσήμαναν ότι διάθεση της κυβέρνησης είναι να εκπέμψει μήνυμα στο εξωτερικό για τις προθέσεις της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου