Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Β.Σιούτη: "Συμφωνία χωρίς στρατηγική και σχέδιο ρήξης"

Νέα Κρήτη


«Δεν υπάρχει σχεδιασμός στο κυβερνητικό επιτελείο, παρά μόνο κινήσεις με βάση την διάθεση και το κλίμα που διαμορφώνεται από τις αντιδράσεις ή όχι πάνω στα σκληρά μνημονικά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.
Από την άλλη δεν υπάρχει και κανένα σχέδιο σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, γεγονός που θα καθιστούσε τραγωδία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα τυχόν Grexit.
Το δημοψήφισμα του συντριπτικού όχι, εξαϋλώθηκε σε ένα ναι σε μία συμφωνία πολύ χειρότερη από το πακέτο Γιούνκερ, γεγονός που εκ του αποτελέσματος το καθιστά κόλαφο για τους εμπνευστές του».
Αυτά είπε μεταξύ άλλων η Βασιλική Σιούτη μιλώντας στον 9,84 και τον Γ.Σαχίνη.
Όπως είπε «το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση αυτή την ώρα επιδιώκει την συμφωνία, δεν θα πρέπει όμως να αποκλειστεί στο παρά ένα μία κίνηση «ηρωικής εξόδου» γιατί τα μέτρα της είναι αβάσταχτα, με καταψήφιση της συμφωνίας στη ολομέλεια της Βουλής, ώστε να μπλοκαριστούν για λίγες μέρες τα τελεσίγραφα των δανειστών, αν και η προοπτική μίας ασύντακτης χρεωκοπίας χωρίς ετοιμότητα και σχέδιο θα ήταν άμεσα καταστροφική για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου