Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Το ανεφάρμοστο της συμφωνίας θα κρίνει τα πάντα


Αγαπητέ πιτσιρίκο

Εκτός από την καλλιέργεια του φόβου ότι θα καταστραφούμε -το σύστημα πάντα ποντάρει στο φόβο-, το άλλο κόλπο είναι το «πρέπει να προχωρήσουμε».

Και για να προχωρήσουμε, πρέπει να ξεχάσουμε όσους έγιναν πλούσιοι σε βάρος μας με λαμογιές και μίζες, οι οποίοι συνεχίζουν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων, να ξεχάσουμε τη «χρεοκοπία»(με τα μνημόνια και το αγγλικό δίκαιο δέσανε τη χώρα), τη λίστα Λαγκάρντ (εδώ κι αν πίνουν στην υγεία των κορόιδων, τόσα χρόνια συγκάλυψη και σιωπή), να ξεχάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις-χρέη,το σκάνδαλο Ζίμενς κλπ κλπ.
Όλα αυτά είναι μέγιστη ύβρη και, όπως μας δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες, την ύβρη ακολουθούν η νέμεση και η κάθαρση.
Και αν οι Νεοέλληνες αδυνατούν να τις επιβάλλουν, η ιστορία και η μοίρα θα είναι πολύ σκληρές μαζί τους.
Βέβαια, όλα μάλλον θα κριθούν τελικά από το ανεφάρμοστο της συμφωνίας και όχι από τις αντιδράσεις των πολιτών.
Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον κόσμο, σχεδόν έχουμε φτάσει στο οικονομικό Άουσβιτς που μας πάνε οι Γερμανοί,χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Επειδή, όμως, τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν -γιατί πολύ απλά ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος- οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Προς τα πού; Θα ξέρουμε πολύ σύντομα.
Πολιτικά, ο Τσίπρας δείχνει πολύ δυνατός, αλλά οικονομικά η συμφωνία δε βγαίνει και το ξέρει.
Η ανεργία και η φτώχεια, καθώς και η καταστροφή των μικρομεσαίων, θα απογειωθούν. Και αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο.
Φιλιά
Σπύρος
(Αγαπητέ Σπύρο, ξέρουν όλοι -εντός και εκτός- πως η συμφωνία είναι ανεφάρμοστη. Το πρώτο αίτημα των Ελλήνων, μετά την χρεοκοπία, έπρεπε να είναι η απονομή Δικαιοσύνης. Αυτό δεν συνέβη. Οι ιθαγενείς ψηφίζουν ακόμα για να φύγει ο ΕΝΦΙΑ. Και τρώνε τα μούτρα τους, και ακόμα περισσότερο ΕΝΦΙΑ. Από το 2010, σκεφτόμουν πως μόνο η απόλυτη καταστροφή της χώρας θα δώσει τη λύση. Για εκεί πάμε. Άντε να καταστραφεί η χώρα, για να αρχίσουμε να δημιουργούμε. Με Δικαιοσύνη αυτή τη φορά. Επειδή δεν θα γίνεται αλλιώς. Να είσαι καλά.)


Πηγή pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου