Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»;

iskra


ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΟΥ  ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΣΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ''ΘΕΣΜΟΥΣ''
Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους «θεσμούς» από τοΚυβερνητικό Συμβούλιο,το απόγευμα της Πέμπτης (9/7) όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί.
«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο κ. Καμμένος.
Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από τοΣυμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση.


Την παραλαβή της ελληνικής πρότασης από τις Αρχές της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν ο εκπρόσωπος του Γ. Ντάισελμπλουμ, Μικέλ Ράινς, και ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.
Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε επίσης λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης (9/7) στη Βουλή προκειμένου σήμερα  Παρασκευή (10/7) , με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτοπροκειμένου να διαπραγματευθούν με βάση αυτό το κείμενο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις  2 μετά το μεσημέρι.
Στις 08:00 το πρωί αναμένεται  να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ολόκληρο το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με την αιτιολογική έκθεση, όπως παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα της Βουλής. Για να τη δείτε πατήστε εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου