Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση: Ποιοι έφυγαν, ποιοι έμειναν, ποιοι ήρθαν


Με δέκα συνολικά αλλαγές στα πρόσωπα - νέες είσοδοι, αντικαταστάσεις και μετακινήσεις - συγκροτείται το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν, ποιοι ήρθαν. 
Έφυγαν
Χωρίς να αποτελεί έκπληξη εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί που καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας στη Βουλή, δηλαδή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στατούλης και ο Κώστας Ήσυχος. Η Νάντια Βαλαβάνη που επίσης καταψήφισε είχε ήδη παραιτηθεί. Το ίδιο και ο Νίκος Χουντής που άφησε τη θέση του στο υπ. Εξωτερικών προκειμένου να λάβει τη θέση του Μανώλη Γλέζου που αποχώρησε από το ευρωκοινοβούλιο. 
Τα νέα πρόσωπα

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος ανέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που τοποθετήθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Καινούργιο πρόσωπο και ο Τρύφων Αλεξιάδης που ανέλαβε τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη στο υπουργείο Οικονομικών. 
Στη λίστα με τα νέα πρόσωπα βρίσκονται επίσης ο Δημήτρης Βίτσας ως Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ο Παύλος Χαϊκάλης που ανέλαβε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και ο Παύλος Πολάκης που ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (που μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου (αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης (υφυπουργός Εξωτερικών).  
Οι μετακινήσεις
Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος έμεινε εκτός κυβέρνησης. Στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εργασίας μετακινείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος που ουσιαστικά αναλαμβάνει και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων που ως αναπληρωτής υπουργός κατείχε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος έμεινε επίσης εκτός κυβέρνησης. Τέλος ο Χριστόφορος Βερναρδάκης που ήταν γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. 


Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου