Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι»


«Μαύρη για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας από το βήμα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο. Ευχαρίστησε τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ που ζητά την προστασία του ελληνικού πληθυσμού αλλά και «όλα τα κινήματα και τους οικονομολόγους που δεν εκμαυλίστηκαν, όρθωσαν ανάστημα και είπαν ότι είναι ανεπίτρεπτη η εκδίκηση στον λαό και την αριστερή κυβέρνηση». 




«Αν το νομοσχέδιο το έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση θα κατέκρινα μια μια τις διατάξεις. Το φέρνουν όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που πρεσβεύει ότι είναι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή» είπε η πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν.
«Αν ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του» τόνισε και κάλεσε τη Βουλή να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. 
«Ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποκρούσει τον εκβιασμό. Αναλαμβάνει την πολιτική του αυτοκαταστροφή. Δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει» και ζήτησε από το κοινοβούλιο να αποτρέψει κάτι τέτοιο. 
«Δεν έχουμε δικαίωμα το "όχι" του λαού να το κάνουμε "ναι" με την ψήφο μας» είπε μεταξύ άλλων και  υποστήριξε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις. «Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι ποτέ ευρώ ή δημοκρατία» σημείωσε τέλος και υποστήριξε ότι «και τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και τον λαό τον βοηθάει το όχι στη σημερινή ψηφοφορία». 

Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου