Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η αβάσταχτη υποκρισία των φιλοευρωπαϊστών

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Της Niemands Rose
Δηλώνει ΝΑΙ στην Ευρώπη, αλλά παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι:
1. Ευρώπη δεν είναι μόνο τα καταναλωτικά αγαθά που τρέμει μη στερηθεί, έχοντας καλομάθει σε μια εποχή επίπλαστης ευμάρειας, με τα εισαγόμενα, τα γκατζετάκια, τις πιστωτικές κάρτες και την ανερμάτιστη απολιτίκ ευδαιμονία των φρη-πρες και των μμε του lifestyle. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός πως η καταπιταλιστική μηχανή κρασάρει. Η ανάπτυξη δεν είναι αέναη, η λύσσα των αετονύχηδων για κέρδος προκαλεί οικονομικές κρίσεις, και την ύφεση την πληρώνουν πάντα οι ήδη οικονομικά ασθενείς.
2. Τα δήθεν φιλοευρωπαϊκά κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το γενόσημό τους Ποτάμι, δεν διαπνέονται σε καμία περίπτωση από τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊσμού, είναι ακριβώς αυτοί που εξέθρεψαν και συντηρούν τον κοτζαμπασισμό. Οι τάχα φιλοευρωπαϊστές είναι χωμένοι μέχρι τα αυτιά στη διαπλοκή με το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ, τα ρουσφέτια και όλες τις μορφές διαφθοράς, τους κομματικούς διορισμούς, την ευνοιοκρατία, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, τη διασπάθηση του δημόσιου χρήματος, τον συντηρητισμό σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες, το χάιδεμα της Εκκλησίας και τις οικονομικές συναλλαγές με τον κλήρο.
Άρα ΝΑΙ στην Ευρώπη δε νοείται να σημαίνει μόνο ΝΑΙ στον καπιταλισμό. ΝΑΙ στην Ευρώπη δε νοείται με ακροδεξιά, διεφθαρμένα στελέχη του πιο κοτζαμπάσικου κράτους της Ε.Ε.

Αντίθετα, το ΟΧΙ στη λιτότητα, στην αφαίμαξη των λαών προς όφελος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ανάλγητου, ανθρωποφαγικού νεοφιλελεύθερου δόγματος πάνω στο οποίο βασίζεται, του φασισμού που επωάζει, είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο «ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια», ακριβώς όπως το διατύπωσε ο Τσίπρας, είτε σας αρέσει ψευτοευρωπαϊστές, είτε όχι.
Το ΟΧΙ στη λιτότητα είναι ταυτόχρονα ΝΑΙ στη δημοκρατία, ΝΑΙ στην προσφυγή στον κυρίαρχο λαό για να ακουστεί η φωνή του σε μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στην ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου