Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ-Έληξε το πρόγραμμα-Αισιόδοξα όμως τα μηνύματα για συμφωνία

Το Ποντίκι


Μπορεί το ΔΝΤ να μην πληρώθηκε, το πρόγραμμα που επεκτάθηκε τον Φεβρουάριο να έληξε και οι τράπεζες να παραμένουν κλειστές και με όριο αναλήψεων στα ATM, όμως τα μηνύματα μοιάζουν θετικά για την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου, αυτό δεν έλαβε την πληρωμή από την Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ενώ τονίζεται πως η μη πληρωμή δεν θεωρείται χρεοκοπία και επιβεβαιώνεται το αίτημα της Ελλάδας για παράταση.
Το Eurogroup –με τηλεδιάσκεψη- της Τρίτης ολοκληρώθηκε γρήγορα, όμως οι εκπρόσωποι των 19 χωρών της Ευρωζώνης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μεσημέρι της Τετάρτης (12:30) όπου οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Φαίνεται μάλιστα, πως παρά τις σκληρές εκατέρωθεν δηλώσεις, η διαπραγμάτευση δεν σταμάτησε ποτέ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του, τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρότεινε «ανταλλαγή» της ακύρωσης του δημοψηφίσματος με πρόβλεψη για το χρέος, ενώ ο Πάνος Καμμένος αργά το βράδυ, έκανε λόγο για αποδοχή των ελληνικών θέσεων για Εθνική Άμυνα και ΦΠΑ στα νησιά, από τους δανειστές.
Από την άλλη πλευρά, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνοντας την νέα συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε ότι η όποια συμφωνία θα γίνει μετά το Eurogroup, ενώ δεν δίστασε να προειδοποιήσει πως μια νέα συμφωνία, ίσως να περιλαμβάνει ακόμα πιο σκληρά μέτρα…
Την ίδια ώρα, οι οίκοι συνεχίζουν να υποβαθμίζουν το αξιόχρεο της Ελλάδας, με τελευταία την Fitch που έριξε την χώρα στο “CC”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου