Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Αναδίπλωση του Ελληνισμού

Νέα Κρήτη


Τώρα πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά και ολιστικά, γιατί πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Η δήλωση των αρχηγών των κομμάτων μας είναι σημαντική, γιατί δείχνει το σωστό πλαίσιο, αφού πρόκειται για μια κίνηση ενωτική σε μια απαίτηση εθνική.
Του Νίκου Λυγερού
Στη συνέχεια πρέπει να είμαστε συνεπείς και στις πράξεις μας. Δεν είμαστε πια στο πλαίσιο των συζητήσεων, πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις με ορθολογικό τρόπο. Και αυτός πρέπει να είναι στρατηγικός. Η κομματική προσέγγιση έχει φτάσει στα όριά της και πρέπει επιτέλους να δούμε το εθνικό θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες. Πιεζόμαστε οικονομικά και τώρα οι καθυστερήσεις προκαλούν βάσανο στους πιο φτωχούς από τους δικούς μας.
Έτσι πρέπει να λύσουμε ένα τριπλό πρόβλημα. Το πρώτο σκέλος είναι να βοηθήσουμε τους δικούς μας. Το δεύτερο, να πείσουμε επί του πρακτέου ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη για να διευκρινίσουμε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Και το τρίτο είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τα αντικειμενικά μας και συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, όπως είναι οι δυνατότητες που προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ, για να έχουμε ανθεκτικά επιχειρήματα που είναι ικανά ν' αλλάξουν τα δεδομένα της ανάλυσης.

Πρέπει να τα έχουμε όλα αυτά στο μυαλό μας για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας. Οι δυσκολίες δεν μας βάζουν κάτω. Είμαστε του Ελληνισμού και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, γιατί δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα όσο δύσκολος κι αν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου