Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση να καταρτίσει επειγόντως Σχέδιο Εθνικής Ασφαλείας σε συνεργασία με τις δυτικές υπηρεσίες

Νέα Πολιτική


του Μελέτη Μελετόπουλου*
Στις 10 Ιουλίου, εμφανίστηκε, σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTS), στο You Tube, και διαδόθηκε στην συνέχεια στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με τίτλο «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο». Στο βίντεο προβάλλεται μήνυμα προς τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων και διακηρύσσεται ότι στόχος των φονταμενταλιστών είναι η υπαγωγή των Βαλκανίων στο χαλιφάτο.
Ονοματίζουν μάλιστα συγκεκριμένα ως στόχους την Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο. Στο τέλος του βίντεο δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο προηγήθηκε βίντεο, με το οποίο το χαλιφάτο γνωστοποίησε την παρουσία του στην περιοχή.
Παλαιότερα η ΚΟΝΤΡΑ είχε δημοσιεύσει χάρτη που είχε σχεδιάσει το χαλιφάτο, στον οποίο φαινόταν η Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια ως μέρος του μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου. Και ναι μεν με τους φιλήσυχους εργαζόμενους και οικογενειάρχες μουσουλμάνους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και ο καθείς δικαιούται να λατρεύει τον Θεό του. Αλλά απέναντι σε ομάδες φανατικών οποιαςδήποτε θρησκευτικής αποχρώσεως οφείλουμε ασφαλώς να λάβουμε τα μέτρα μας.

Ας μην σπεύσουν οι γνωστοί σοβαροφανείς με καθησυχαστικόν ύφος να μας διαβεβαιώσουν να μην ανησυχούμε και ότι όλα είναι υπό έλεγχον. Διότι μία τρομοκρατική ομάδα φονταμενταλιστών ελέγχει ήδη το ήμισυ του Ιράκ και το ήμισυ της Συρίας, έχει καταλάβει μεγάλες πόλεις, έχει εγκαθιδρύσει μηχανισμούς διοίκησης και εξουσίας, εισπράττει φόρους, συντηρεί σχολεία, εξάγει πετρέλαιο και προσεγγίζει απειλητικά την Βαγδάτη, την Δαμασκό και την Μεσόγειο. Ελέγχει δε και πυρήνες τρομοκρατών στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην Εγγύς Ανατολή. Από το χαλιφάτο την χωρίζει μόνον η Τουρκία, χώρα ευάλωτη στον φονταμενταλισμό. Επίσης η Ελλάδα είναι διάτρητη έναντι της διείσδυσης φονταμενταλιστών από θαλάσσης. Οπότε καλό θα ήταν η ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει επειγόντως Σχέδιο Εθνικής Ασφαλείας.
Αλλά επειδή ούτε σχετική τεχνογνωσία ούτε την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή διαθέτουμε, καλό θα ήταν τα αρμόδια υπουργεία να μετακαλέσουν ξένους ειδικούς και να ζητήσουν την συνδρομή Βρεταννών, Αμερικανών και Γάλλων εμπειρογνωμόνων, που διαθέτουν σχετική εμπειρία. Ωστόσο το πλαίσιο συνεργασίας θα το θέσει η Ελλάδα, στην γραμμή «συνυπάρχουμε αρμονικά με τους Μουσουλμάνους, θωρακιζόμαστε έναντι της τρομοκρατίας οιουδήποτε τύπου».

* Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύθηκε στο Kontra News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου