Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Και οι 50 Ναι-Ναι-κοι ήταν υπέροχοι....

the Crypt of Banking News

Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου και ο Κωνσταντίνος Παππάς

Και το παραμύθι ήρθε στο τέλος του καθώς τις τελευταίες ώρες αναρωτιόμασταν ποιοι είναι όλοι αυτοί που δημιούργησαν σποτάκι και παίζει στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, οργανώσανε με συντονισμένες κινήσεις αλλά και με λεπτομέρειες την οργάνωση του ΝΑΙ στο Σύνταγμα και όχι μόνο, πλακάτ, αφίσες και άλλα πολλά...Μα φυσικά όσο περισσότερο περνούσε η ώρα και έβγαιναν τα ονόματα τόσο καταλαβαίναμε την δολοπλοκία τους αλλά και το στημένο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος του απλού Έλληνα πολίτη και στο φιλότιμο του, όπως ο κ. Πύρρος Δήμας, πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ήθελε να έχουν τα παιδιά του έναν Χότζα πάνω από το κεφάλι τους, ήταν τα συγκινητικά του λόγια εκείνα που άγγιξαν κάθε Ελληνίδα μάνα και κάθε Έλληνα πατέρα....αλλά και τον κ. Μαρκουλάκη, Ηθοποιό και Σκηνοθέτη, που τον φιλοξενούσε η Μαρία Χούκλη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και προσπαθούσε να μας πείσει ότι έβαλε κάτω με μολύβι και χαρτί και συγκεκριμένα bullets points όπως ανέφερε για να μπορέσει να καταλάβει τι θα ψηφίσει και γιατί στο δημοψήφισμα της Κυριακής βρίσκεται μέσα στους 50 υπέροχους, ειλικρινείς ανθρώπους της ελληνικής κοινωνίας του ΝΑΙ;;;;;;


Κι αυτό είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που περιγράφεται...αλλά δυστυχώς  υπάρχουν και 50Nαι-Nαι-κοι, όπως είπε κάποια στιγμή η Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τα βασικά στελέχη της πρωτοβουλίας που δεν είναι άλλοι από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί και άλλοι. Υπενθυμίζεται ότι πρωτεργάτης είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, θυμάστε;; Είχαν πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσουν την ανησυχία τους....μην ξεχνάμε άλλωστε με πόσο ηρεμία και σοβαρότητα μίλησαν μπροστά στις κάμερες.  

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής το πρωί της Τετάρτης μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ – ΤΚΜ Πάρης Μπίλλιας, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης διοργάνωσαν  εκδήλωση υπέρ του "ναι" στην αίθουσα του κινηματογράφου "Αλέξανδρος", ενώ την Πέμπτη στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας για την ενημέρωση των πολιτών.

Η συντονιστική επιτροπή του ΝΑΙ αποτελείται από τους:
  1. Λάζαρο Κυρίζογλου, πρόεδρο ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
  2. Αχιλλέας Ζαπράνης, πρύτανη ΠΑ.ΜΑΚ.
  3. Νίκο Βαλεργάκη, πρόεδρο ΔΣΘ
  4. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, πρόεδρο ΒΕΘ
  5. Πάρη Μπίλλια, πρόεδρο ΤΕΕ/ΤΚΜ
  6. Χρήστο Παπαστεργίου, πρόεδρο ΕΝΙΘ
  7. Σπύρο Πέγκα, αντιδήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης
  8. Πάνο Ερμείδη, εκπρόσωπο Κίνησης Μένουμε Ευρώπη
  9. Ελένη Λουαράση, εκπρόσωπο κινημάτων πολιτών (ΚΟΙΝΣΕΠ «Πράσινες Διαδρομές»)
  10. Παναγιώτη Τουχτίδη, Γ.Γ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Γ.Παπαγεωργίου»

Προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό και ακαδημαϊκό χώρο, συγγραφείς και σκηνοθέτες, στελέχη των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων της χώρας, του καλλιτεχνικού και του αθλητικού κόσμου και γενικότερα από όλο το φάσμα του δημόσιου βίου στρατεύονται τις τελευταίες ώρες στην 50μελή επιτροπή που συγκροτείται, ενόψει του δημοψηφίσματος, υπέρ του «ΝΑΙ στην Ευρώπη».
Στην 50μελή επιτροπή εκτός του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου και των Δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη έχουν μεταξύ πολλών άλλων δηλώσει ήδη συμμετοχή οι :
Νικηφόρος Διαμαντούρος, Δημήτρης Νανόπουλος, Στέλιος Ράμφος, Μιχάλης Σταθόπουλος, Νίκος Αλιβιζάτος, Αντώνης Μανιτάκης, Γιάννης Βούλγαρης, Αλκη Ζέη, Νίκος Δήμου, Πέτρος Μάρκαρης, Τίτος Πατρίκιος, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Αρίστος Δοξιάδης, Χρήστος Χωμενίδης, Νάσος Βαγενάς, Λουκάς Τσούκαλης, Γιώργος Παγουλάτος, Πάνος Τσακλόγλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιάννης Μπέζος, Σταμάτης Φασουλής, Θοδωρής Αθερίδης, Δημήτρης Λιγνάδης, Πύρρος Δήμας, Αντύπας Καρύπογλου, Γιάννης Κτιστάκις, Γιάννης Δρόσος,Γιώργος Βερνίκος, Θανάσης Βαλτινός, Κωνσταντίνος Γεωργουσόπουλος, Αννυ Ποδηματά, Ιωάννα Στεφανάκη, Βασίλης Φουρλής, Πάρις Τσάρτας, Γρηγόρης Αναγνώστου, Ριχάρδος Σωμερίτης, Νότης Μπερνίτσας και Πέμυ Ζούνη.
Αν αυτοί είναι οι αληθινοί Έλληνες-Ευρωπαίοι του ΝΑΙ που λένε την αλήθεια για το καλό αυτού του τόπου εμείς προτιμούμε να παραμείνουμε μονάχα Έλληνες και να πούμε ΟΧΙ ...

Πηγή:http://www.alterthess.gr/ - https://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου