Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Επιβεβαίωση της πρόθεσης των δανειστών για συμφωνία προσδοκά η Αθήνα από το Eurogroup

Το Ποντίκι


Λίγο περισσότερο από 7 ώρες διήρκησε η μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα . Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες, στο αυριανό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως έγινε γνωστό, στη σύνοδο των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου