Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Απίστευτη… γκάφα από την BoE - Έστειλε στoν Guardian εμπιστευτικό email για το Brexit!


Tο συγκεκριμένο email προέβλεπε και τον τρόπο διάψευσης (!) των σχεδίων της Bank of England
Σε μία απίστευτη γκάφα υπέπεσε η Bank of England, καθώς αποκάλυψε την πρόθεσή της να καταρτίσει μυστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων ενδεχόμενου Brexit στο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας απέστειλε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον Guardian ένα εμπιστευτικό email, στο οποίο καθίσταται γνωστή η πρόθεση της τράπεζας να καταρτίσει ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων μίας πιθανής εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο email προέβλεπε και τον τρόπο διάψευσης (!) των σχεδίων της Bank of England σε περίπτωση πιθανής δημοσίευσης των τραπεζικών πλάνων.

Συγκεκριμένα, προέβλεπε πως σε περίπτωση υποβολής σχετικών ερωτήσεων, οι αξιωματούχοι της BoΕ θα έπρεπε να καταστήσουν σαφές πως τα εν λόγω σχέδια δεν σχετίζονται με το δημοψήφισμα περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να αρκεστούν σε δηλώσεις του τύπου «εξετάζουμε διάφορα σενάρια σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

Παράλληλα, το εμπιστευτικό email υπογράμμιζε την αναγκαιότητα αποφυγής οποιασδήποτε δημοσίευσης του σχεδίου, προκειμένου να μην προκληθεί περαιτέρω αναταραχή στις αγορές.
Η κατάρτιση του σχεδίου θα πραγματοποιούταν από τον Jon Cunliffe, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της BoE.

To email συνεγράφη στις 21 Μαΐου και κατά λάθος απεστάλη στον αρθρογράφο του Guardian, Jereym Harrison. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου