Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μάχη εντός και εκτός των αιθουσών

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Της Μαρίας Παρέντη
Η υποτιθέμενη διαφορά της δημοκρατίας σε σχέση με τα φασιστικά καθεστώτα είναι πως η πρώτη βασίζεται στην αστική νομοθεσία για να επιβάλλει την θέλησή της στην κοινωνία αντί να επιχειρεί να το κάνει μέσω των όπλων και των βασανιστηρίων.
Όσο και να θέλει κανείς να πιστέψει στην απόδοση δικαίου, μια βόλτα στα ελληνικά δικαστήρια, μια αναζήτηση στα αρχεία θα τον πείσει πως πλειστάκις οι νόμοι γίνονται «λάστιχο» κι η ζυγαριά  γέρνει καταφανώς προς την πλευρά του αδίκου. Το γόητρο της ελληνικής δικαιοσύνης  έχει ήδη «λαβωθεί».
Στις 20 Απριλίου  ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία διεκόπη καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων είχε μόλις διορίσει συνήγορο υπεράσπισης. Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία εδώ και χρόνια  δεν ανταποκρίνεται στις καταγγελίες του αντιφασιστικού κινήματος , το οποίο μάχεται και παλεύει με τους δράκους και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί για αυτό. Ακόμη και μετά από αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις δε συσχετίστηκε η δράση της εν λόγω «οργάνωσης»  με τους καταδικασθέντες παρότι εξόφθαλμη.
Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα το κράτος ζορισμένο εξαναγκάστηκε να κινηθεί κατά της Χρυσής Αυγής. Το κίνημα είχε πιέσει και είχε κινδυνεύσει χρόνια κι αν δεν υπήρχε είναι αμφίβολη και η δίωξη.

Η εν λόγω δίκη είναι επίφοβη για πολλούς λόγους. Πρώτος και κύριος είναι πως μέχρι να τελεσιδικήσει θα λειτουργήσει ως μανδύας προστασίας της Χρυσής Αυγής λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας.  Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα παίξουν πάλι το βρώμικο παιχνίδι τους δημοσιεύοντας  τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας , τα πρωτοπαλίκαρα της Οργάνωσης θα δηλώνουν περίτρανα την αθωότητά τους και τα τσιράκια τους θα προπηλακίζουν μάρτυρες κι αγωνιστές.
Eκπομπή γνωστού επαίσχυντου καναλιού ξεκίνησε με επίθεση στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το ίδιο πρωί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τους φοβίζει ο κόσμος έξω από τις αίθουσες, τάχα μου γιατί παρακωλύει το έργο της δικαιοσύνης, για το οποίο ξάφνου εκείνοι ανησυχούν τόσο.
Ο κόσμος και το κίνημα έφερε την υπόθεση στο ακροατήριο και είναι σημαντικό να είναι εκεί μέχρι το τέλος. Θα είναι μια δίκη μακρά σε διάρκεια, δύσκολη  και απαιτητική. Η προσπάθεια να αποπολιτικοποιηθεί είναι μεγάλη και πρέπει να μας βρίσκει απέναντί της.
ΥΓ 1: Στην υπόθεση των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ που βρίσκεται σε εξέλιξη, το κίνημα των Αλληλέγγυων όχι μόνο δεν παρακώλυσε το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά βοήθησε έναν άνθρωπο να μη νιώθει φόβο μπροστά στο τέρας και να εξομολογηθεί το πιο φρικαλέο πράγμα που βίωσε.
ΥΓ 2: Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη 7 του Μάη στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ίδια μέρα στις 9 πμ εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Ευελπίδων  στο κτίριο 4, η αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα κατά της πρώην προέδρου και μέλους του ΔΣ του ΣΕΑ, Δέσποινας Κουτσούμπα, οπότε όσοι δεν έρθετε στον Κορυδαλλό να πάτε στην Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου