Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΝΕΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ 'Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

iskra


Η ΕΚΤ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Του ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή των διαπραγματεύσεων, οι δανειστές σκληραίνουν τη στάση τους και θέτουν ευθέως το δίλημμα«άρον-άρον συμφωνία ή χρεοκοπία»,εντείνοντας την οικονομική ασφυξία. Η στρατηγική στόχευση τους δεν είναι άλλη από την άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των κυρίαρχων ευρωπαϊκών ελίτ για διαιώνιση του καθεστώτος της μνημονιακής κηδεμονίας και λεηλασίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
Ο Β. Σόιμπλε δεν δίστασε την Τετάρτη να κάνει λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία κατά βάθος τρέμει, ως την απόλυτη, υποτίθεται, καταστροφή για τη χώρα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της Wall Street Journal και της γαλλικής εφημερίδας Les Echos σχετικά με το εάν μπορεί να επαναλάβει την διαβεβαίωση που έδωσε στο τέλος του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα έπρεπε να σκεφτώ πολύ προτού την επαναλάβω στην τρέχουσα κατάσταση».

«Η κυρίαρχη, δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μας έβαλε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Χωρίς συμφωνία, το πρόγραμμα θα λήξει σε έξι εβδομάδες, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς άλλη επιλογή από το να εκδηλώσει αδυναμία εξόφλησης του χρέους που ωριμάζει αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε .
Ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προειδοποίησε την Κομισιόν, η στάση της οποίας απέναντι στην Αθήνα κρίνεται ιδιαίτερα επιεικής (!) από το Βερολίνο, να διατηρήσει το ρόλο της ως ένας από τους τρεις επόπτες της υλοποίησης του μνημονικού προγράμματος, μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. «Πολλοί άνθρωποι μιλούν για πράγματα που είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν έχουν την ευθύνη αυτών», είπε. "Η Κομισιόν παίζει το ρόλο της ως ένας από τους τρεις θεσμούς. Αλλά ενεργεί εντός των ορίων της λειτουργίας της".
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέρριψε επίσης την τμηματική καταβολή της τελευταίας δόσης σε συνάρτηση με μεταρρυθμιστικά βήματα της Αθήνας. «Τέτοιου είδους σχέδια έχουν βυθιστεί στην άρνηση της Αθήνας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας και τα φορολογικά».
Ο Β. Σόιμπλε επέμεινε πως «τα τεχνικά κλιμάκια πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά τους έως ότου επιτευχθεί μια συμφωνία που είτε θα εγκριθεί, είτε θα απορριφθεί από το Eurogroup».
«Οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών ήταν ανέκαθεν δύσκολες, αλλά πάντα στέφονταν με επιτυχία», ανέφερε και σημείωσε με απύθμενη υποκρισία ότι δεν έχει «σκοπό να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία»!  
Η ΕΚΤ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Στο μεταξύ μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ αύξησε η ΕΚΤ τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης των ελληνικών τραπεζών (ELA) κλιμακώνοντας μέχρις ασφυξίας το μαρτύριο της σταγόνας , τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, αύξηση του ΕLA κατά 1 δισ. ευρώ.
Είναι προφανές όσο και αναμενόμενο ότι η ΕΚΤ εντείνει τις πιέσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία με πιστόλι στον κρόταφο.
Στα πλαίσια της παρελκυστικής τακτικής της ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα την απόφαση για το καθεστώς ενεχύρων που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον ELA, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο «κούρεμα» της αξίας τους, ως εκβιαστική εφεδρεία.
Η ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ
Πολιτικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι κάθε μέρα που περνάει καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τηνπροετοιμασία της Αθήνας να αντισταθεί, την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, την ενίσχυση του αγωνιστικού του φρονήματος και το σχεδιασμό όλων των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η χώρα για να απαντήσει αποτελεσματικά στους ωμούς εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Ο σύγχρονος κόσμος δεν περιορίζεται στο «αμαρτωλό» τρίγωνο Βρυξέλλες- Βερολίνο- Φρανκφούρτη και στην αγνόηση των μεγάλων ανακατατάξεων που αλλάζουν τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα βάρους του πλανήτη, βυθίζοντας όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση και στο τέλμα τη Γερμανική Ευρώπη.
ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου