Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας»

Το Ποντίκι


Λάδι στη φωτιά ρίχνει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών εισέρχονται στην πιο κρίσιμη φάση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ελληνική χρεοκοπία.
Ερωτηθείς αν θα επαναλάμβανε τη διαβεβαίωση που έδωσε στα τέλη του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην Wall Street Journal και στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ότι «θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε διαβεβαιώσεις στην τρέχουσα κατάσταση». 

«Η κυρίαρχη, δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μας έχει αφήσει σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση», είπε, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, οι οποίες ανέδειξαν μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να αντιστρέψει πέντε χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σε συνέντευξή του στο γραφείο του Βερολίνου, ο κ. Σόιμπλε, ένας εκ των βασικών αρχιτεκτόνων του προγράμματος λιτότητας, δεν έδειξε καμία προθυμία για συμβιβασμό, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ώστε να ξεκλειδώσει η τελική δόση στην Ελλάδα.
Χωρίς μια συμφωνία, το πρόγραμμα θα λήξει σε έξι εβδομάδες, αφήνοντας την Ελλάδα με καμία άλλη επιλογή από τη χρεοκοπία, εν όψει των λήξεων ομολόγων το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου