Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εδώ ο κόσμος χάνεται...

Νέα Κρήτη


Οι συντάξεις δε σώζονται, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, επειδή υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας κι επειδή η μεγάλη ανεργία μειώνει τα έσοδα των ταμείων. Οι μισθοί δεν σώζονται, επειδή οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτοί λένε ότι θα πάμε στην αναπτυξιακή των BRICS και θα σωθούμε, επειδή εκεί δεν θα θέλουν μνημόνιο. Πάμε καλά;
Του Θανάση Μαυρίδη (capital.gr)
Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν! Άριστη η πρόσκληση των BRICS, απαραίτητη η πολυδιάστατη οικονομική πολιτική, καλοδεχούμενες οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αλλά δε λύνονται έτσι τα προβλήματά μας. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τρέλα.
Κι ασφαλώς τα προβλήματα δε δημιουργήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επιτάχυνε την πορεία σύγκρουσης της ακυβέρνητης αμαξοστοιχίας που ονομάζεται «ελληνική οικονομία». Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και την ώρα εκείνη θα ξυπνήσουμε βίαια και θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμε στις εικόνες και στις παραστάσεις του πραγματικού κόσμου.
Δεν μπορεί κανείς να μοιράσει πλούτο που δεν υπάρχει. Η Ελλάδα είναι μία χρεοκοπημένη χώρα που αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ο πολιτικός κόσμος χαϊδεύει τα αφτιά των ψηφοφόρων του και η καταστροφή μοιάζει αυτή την στιγμή περισσότερο από σίγουρη, αν και εφόσον δεν αφυπνιστούμε.

Η κυβέρνηση άρπαξε την εξουσία με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και οι προηγούμενες: Έταξε λαγούς με πετραχήλια σε έναν λαό που ήταν αποφασισμένος να ρουφήξει τα ψέματα μέχρι το μεδούλι τους! Σήμερα βγαίνουν ένας - ένας οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι υπερέβαλαν (sic) στην προεκλογική περίοδο, ότι δεν είπαν ποτέ ότι θα σκίσουν τα μνημόνια (αυτό ήταν κορυφαίο), ότι δεν εννοούσαν κάποιες από τις απίθανες δηλώσεις που έκαναν στις πρώτες ημέρες της αριστερής διακυβέρνησης (περί αριστείων στην Παιδεία και άλλων κοινών δαιμονίων).
Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ας μην παραπονιόμαστε. Εμείς τους εκλέξαμε. Δεν είναι όμως όλοι οι πολιτικοί ναρκισσιστές, ανεπάγγελτοι και... ψεκασμένοι. Δεν μπορεί, θα υπάρχουν και ρεαλιστές, άνθρωποι που δεν θα εκμεταλλεύονται την θρησκοληψία, την ημιμάθεια και θα προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.
Η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης που η διαχωριστική γραμμή δεν είναι πλέον μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, αλλά μεταξύ του κόσμου της λογικής και του κόσμου που θέλει τα οστά της Αγίας Βαρβάρας να τα υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους! Ζούμε σε άλλο σύμπαν σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.  Οι λύσεις είναι προφανείς και οι δυνατότητες της χώρας απεριόριστες. Αλλά χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο.
Αυτή την στιγμή είναι εντελώς γελοίο να υποστηρίζει κανείς ότι θα μας σώσουν οι BRICS. Όταν αυτά τα λένε και υπουργοί, καταλαβαίνουμε το πόσο λίγες είναι οι πιθανότητές μας να επιβιώσουμε από την... σύγκρουση. Όταν υπουργοί υποστηρίζουν ότι οι αγαπημένοι τους ψηφοφόροι θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά μισθούς και συντάξεις σε μία χρεοκοπημένη χώρα, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πάρει διαζύγιο με την λογική.
Η Ελλάδα κινδυνεύει. Η χώρα δεν πρόκειται να ανασάνει με εκλογές ή δημοψήφισμα. Δεν είναι λύση η προσφυγή στις κάλπες με κλειστές τις τράπεζες. Η λύση είναι να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Δύσκολο; Αυτό είναι αλήθεια! Αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Σε διαφορετική περίπτωση η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα σχεδόν βέβαιο: Η απόλυτη καταστροφή! Κι ανεξάρτητα από την καλή ή την κακή διάθεση των δανειστών να σώσουν εμάς και τα λεφτά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου