Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη τελικής συμφωνίας


Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη τελικής συμφωνίας κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη φάση διαπραγμάτευσης. Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της με επιτυχία.
 
Τόνισε ακόμη ότι δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας. Αντιθέτως, είπε, πρόκειται για μια σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.
 
Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επίτευξη συμφωνίας.
 
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται για την επίτευξη συμφωνίας, σε αντίθεση με κύκλους που, όπως είπε, έχουν διχαστικά σχέδια.
 
 «Θέλουμε μακροπρόθεσμη λύση που θα περιλαμβάνει και απομείωση του δημόσιου χρέους» και γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς υπό συγκεκριμένους όρους βέβαια.
 
Ο κ. Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με διαλυμένη την εσωτερική αγορά και κοινωνία δεν είναι δυνατό να βγούμε από την κρίση.
 
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό κύριος στόχος της κυβέρνησης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης θα είναι να ασχοληθεί με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας πάνω στους εξής άξονες:
1. Σχεδιασμός νέων οργανισμών των υπουργείων
2. Απλοποίηση διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης που θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία αδειοδοτήσεων
3. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας
4. Απλοποίηση φορολογικού συστήματος για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας
5. Πάταξη της διαφθοράς με την καταπολέμηση καρτέλ στην αγορά
6. Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης

Πηγή ΤΡΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου