Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η Αδούλωτη Κερύνεια: Ο Ακκιντζί Δούρειος Ίππος και η ενοποίηση Κυπριακού ποδοσφαίρου

Νέα Κρήτη


«Απόδημοι φίλοι και φίλες, Έλληνες και Ελληνίδες, επιτρέψετε μας να σας προβληματίσουμε με δύο πρόσφατες παρεμβάσεις μας. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε ανοικτοί σε απόψεις και σχόλια στα πλαίσια ενός υγιούς διαλόγου ιδιαίτερα στην περίπτωση που διαφωνείτε μαζί μας σε κάτι.
Η μεταχείριση των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα που έγινε από την επίσημη Κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα συνιστά κατάφωρη παραβίαση και αυτοεξουδετέρωση των Ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το περιεχόμενο και των δύο ψηφισμάτων επέβαλλε η Κυπριακή κυβέρνηση να είχε απλά καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη νέα παράνομη ενέργεια της κατοχής και να ζητά κυρώσεις για μη συμμόρφωση προς τα ψηφίσματα και να μην ασχολείται διαφορετικά με το θέμα.
Το είδος της μεταχείρισης που έγινε αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα θεωρούν λυμένο το Κυπριακό στη βάση των κατοχικών δεδομένων και απλά αναζητούν τρόπους με τους οποίους να πείσουν/παγιδεύσουν το Λαό να τα νομιμοποιήσει.
Στο ίδιο παιγνίδι εντάσσεται και η δρομολογούμενη "ενοποίηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου"», αναφέρει το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια".

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

1. Το αίτημα της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ενταχθεί στην ΚΟΠΤο Σωματείο μας παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό διότι μας αφορούν άμεσα, αφού από την κατάληξη τους εξαρτάται η επιστροφή μας ή όχι πίσω στις πατρογονικές μας εστίες. Μια από τις αρνητικές εξελίξεις που εντοπίζουμε να επαναλαμβάνεται πρόσφατα είναι και η δήθεν επιθυμία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των κατεχομένων να ενταχθεί στην ΚΟΠ.
Η διασύνδεση με οποιοδήποτε τρόπο της νόμιμης Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ΚΟΠ με την παράνομη Ομοσπονδία των κατεχομένων θα αποτελεί βήμα αναγνώρισης του παράνομου θεσμού και Τουρκικό ελιγμό για να εξασφαλίσουν το άλλοθι για ποδοσφαιρικές δραστηριότητες εκτός Κύπρου, ως νόμιμη πλέον οντότητα. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παράλληλη περαιτέρω αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος.
Ακολουθείται η μέθοδος του σταδιακού ροκανίσματος της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της σταδιακής αποδοχής των κατοχικών δεδομένων ως τετελεσμένο γεγονός πλέον, με αποτέλεσμα μετά από μια σειρά τέτοιων παρόμοια απερίσκεπτων ενεργειών το παράνομο καθεστώς να έχει αναβαθμισθεί σε τέτοιο βαθμό που ήδη καλούμαστε να το αναγνωρίσουμε ως ισότιμο συνέταιρο μιας νέας Κύπρου. Κάτι τέτοιο εμάς θα μας καταδικάσει στη μόνιμη προσφυγιά και γι' αυτό έχουμε έννομο συμφέρον να ζητούμε τόσο από την Ηγεσία της ΚΟΠ και τα Ποδοσφαιρικά Σωματεία ενταγμένα στην ΚΟΠ, όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ενθαρρύνει αυτήν την κίνηση (Πρόσφατη ομιλία στην ΠΑΣΥΔΥ) να απορρίψουν εκ προοιμίου το αίτημα.
Τους καλούμε να μην παρασύρονται από τα κροκοδείλια δάκρυα της Τουρκίας η οποία παρουσιάζεται να αντιδρά στην τάχα πρωτοβουλία των Τουρκοκυπρίων. Η Τουρκία θα αξιοποιήσει το αίτημα, εφόσον δεν το απορρίψουμε και παρασυρθούμε να το εξετάσουμε, για να προωθήσει τις δικές της επιδιώξεις στην Κύπρο οι οποίες δεν είναι άλλες από την εξουδετέρωση και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα παίξετε το Τουρκικό παιγνίδι και η απάντησή σας στο αίτημα θα πρέπει να είναι: να τερματιστεί η κατοχή, η κυριαρχία και εξουσία της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποκατασταθεί πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, οπότε και οι Τουρκοκύπριοι θα επανενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία με κατοχυρωμένα όλα τους τα Δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών.
Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε στον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της ΚΟΠ.

2. Ο Δούρειος Ίππος που ακούει στο όνομα Ακκιντζί

Στις 20 και 27 Απριλίου 2015 η Τουρκία προέβει σε ακόμη μια μονομερή παράνομη αποσχιστική ενέργεια, συνέχεια της ανακήρυξης των κατεχομένων σε ανεξάρτητο κράτος το 1983. Διεξήγαγε εκλογές προέδρου του παράνομου καθεστώτος, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σε αυτό το παράνομο γεγονός πρόσφερε απλόχερα νομιμοποίηση η επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία , με  το γεγονός και μόνο ότι οι εκλογές δεν καταγγέλθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας  ως ακόμη μια παράνομη πράξη της κατοχής σε βάρος της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για ακόμη μια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία περνά από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πολιτικό κόσμο, απαρατήρητη. Όχι μόνο περνά απαρατήρητη αλλά η Κυβέρνηση και οι Ηγεσίες των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ δίδουν τα  χέρια στον νέο  εγκάθετο της Άγκυρας Ακκιντζί,  με τον οποίο μάλιστα αδημονούν  να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων, με λύση ΔΔΟ, προσδοκώντας στη διαλλακτικότητα του, ως παράγοντα επιτυχίας των διαπραγματεύσεων.
Προειδοποιούμε τον Κυπριακό Λαό ότι, το σκηνικό ανάδειξης του Ακκιντζί ως εκπροσώπου της Άγκυρας στο παράνομο καθεστώς, αποσκοπεί στην παγίδευση μας  να υποκύψουμε  στην καλά σχεδιασμένη Διπλωματική προσπάθεια νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων.
Ο διαλακτικός Ακκιντζι(!)  με Κυπριακό προσανατολισμό, «δεδηλωμένος  διεκδικητής» της απεξάρτησης των Τουρκοκυπρίων από την Άγκυρα, αποτελεί το τέλειο δόλωμα για την παγίδευση των δικών μας θειασωτών της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  
Ήδη ο Ακκιντζί εξήγγειλε το όραμά του για την Κύπρο το οποίο δεν διαφέρει από της Άγκυρας. Επιδιώκει και αυτός όπως οι προκάτοχοί του:
• Να νομιμοποιηθεί ο γεωγραφικός διαχωρισμός  Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
• Να νομιμοποιηθεί η ανατροπή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, όπως αυτός είχε φυσιολογικά εξελιχθεί μέσα από τους αιώνες, με τον αποκλεισμό της επιστροφής των εκτοπισμένων και προσφύγων νομίμων κατοίκων των κατεχομένων περιοχών, οι οποίοι αποτελούν το 85% του γηγενούς πληθυσμού των κατεχομένων.
Η ολοκλήρωση της νομιμοποίησης της ανατροπής του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου γίνεται με την υποστήριξη που ο Ακκιντζί παρέχει στην παραμονή των Τούρκων εποίκων.
• Να γίνει αποδεκτό από μέρους μας το παράνομο καθεστώς ως συνεταιρικό, συνιστών μέρος της νέας Κύπρου η  οποία θα προέλθει από τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επέλθει, αφού θα αλλάξει ριζικά το Συνταγματικό καθεστώς του Ενιαίου Κράτους το οποίο ισχύει σήμερα, για να δημιουργηθεί η νέα Κύπρος, Διζωνικής Δικοινοτικής (συν) Ομοσπονδιακής δομής. Το ένα Σύνταγμα του Ενιαίου Κράτους θα αντικατασταθεί με 3 νέα συντάγματα, 4 Βουλές και διπλούς όλους τους  υπόλοιπους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της κυριαρχίας, και της Ιθαγένειας.
Πρόσθετα, το νέο Σύνταγμα θα προνοεί και  ισότιμη πολιτικά άσκηση  της διακυβέρνησης του τόπου, κατά παράβαση κάθε αρχής Δημοκρατίας αφού θα επιβληθεί η δικτατορία της μειοψηφίας του 18% επί της πλειοψηφίας του 82% του πληθυσμού.
Σίγουρα όλα αυτά δεν αποτελούν «...μετεξέλιξη...» της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά διάλυσή της  και υιοθέτηση της Τουρκικής συνταγής, επιστροφής  της (Τουρκίας) στην Κύπρο μετά που η Οθωμανική αυτοκρατορία ως κατακτητής και τότε αποποιήθηκε κάθε Δικαιώματος επί της Κύπρου με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση και την πολιτική Ηγεσία του τόπου να μην παρασύρονται  με ψεύτικες προσδοκίες στην αυτοαναίρεση διότι τα περιθώρια ελιγμών μέσα σε τέτοια πλαίσια έχουν εξαντληθεί.
Από το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου