Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το Πρώτο Ψέμα και το δεύτερο και το τρίτο…

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


<Δεν περνά πλέον ούτε μια ημέρα χωρίς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν ειδήσεις οι οποίες είτε παραποιούν ολοκληρωτικά την πραγματικότητα είτε (πολύ χειρότερα) παρουσιάζουν επιλεκτικά ψίγματα της αλήθειας οδηγώντας τους αναγνώστε σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Το τελευταίο περιστατικό αφορούσε την ψευδή όπως αποδείχθηκε πληροφορία ότι «Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έγινε πρόεδρος του ΕΣΡ» και μάλιστα με απόφαση όπως έγραψαν ορισμένοι της προέδρου της Βουλής. Η πραγματικότητα είναι ότι η Λίνα Αλεξίου, η οποία είναι αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και διορισμένη από προηγούμενη κυβέρνηση, έγινε πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ – εσωτερικό όργανο που ασχολείται με υπηρεσιακά θέματα των υπαλλήλων.

iefimerida_proto_thema
Όπως μπορεί να δει κανείς το Πρώτο Θέμα παρουσίασε σαν πρώτο τίτλο «Η μητέρα της Ζωης Κωνσταντοπούλου η νέα πρόεδρος του ΕΣΡ» και στη συνέχεια όταν άρχισαν οι αντιδρασεις για την παραπληροφόρηση τον άλλαξε. Επειδή όμως, όπως φαίνεται είναι και άσχετοι με τεχνικά θέματα, δεν φρόντισαν να αλλάξουν και το URL του άρθρου – το οποίο εξακολουθεί να τους εκθέτει.
proto_thema_esr
Η iefimerida δεν μπήκε καν στον κόπο και έβαλε τίτλο τον οποίο διαψέυσει με τον υπότιτλο του θέματος. Το παιχνίδι των εντυπώσεων όμως είχε ήδη κερδηθεί
iefimerida
Για την ιστορία το Πρώτο Θέμα είχε υποπέσει στο ίδιο αμάρτημα και μερικά 24ωρα νωρίτερα αφού, όπως μπορείτε να δείτε προδώθηκε από το URL για την ψυχίατρο-μαϊμού. O αρχικός τίτλος έγραφε “Ψυχίατρος Οκανά: Είχα ενημερώσει τον εισαγγελέα ενδοοικογενειακής βίας για την Αννυ”
proto_thema_okana
Για το ίδιο περιστατικό η iefimerida κατέβασε κακήν κακώς την είδηση μαϊμού, ο αρχικός τίτλος της οποίας ήταν: «Ψυχίατρος ΟΚΑΝΑ: Ο πατέρας κακοποιούσε την Αννυ -4 φορές είχα ζητήσει να τους πάρουμε το παιδί».
Capture
iefimerida2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου