Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Χα χα χα… σνιφ

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Του Κώστα Εφήμερου
Πριν από λίγο μαθαίνουμε ότι συνελήφθη η γυναίκα που βγήκε στο πρωϊνό του Mega και δούλεψε ψιλό γαζί τους Οικονομέα και Καμπουράκη υποστηρίζοντας ότι ήταν η ψυχίατρος που παρακολουθούσε τους γονείς της Άνυς και είχε ζητήσει 4 φορές να τους αφαιρεθεί η κηδεμονία. Υπήρχε μόνο ένα μικρό πρόβλημα σε όλα αυτά…
Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει καμία ψυχολόγος με το όνομα της, ενώ ούτε στους ιατρικούς συλλόγους Αθήνας και Πειραιώς βρέθηκε κάποια Μαρία Καλογεροπούλου. Επιπλέον όπως επισημαίνει το ΟΚΑΝΑ οι γονείς της Άνυς δεν βρίσκονταν σε πρόγραμμα του κέντρου απεξάρτησης. Το πιο αστείο και προφανές είναι ότι δεν υπάρχει επίσης εισαγγελέας με το όνομα «Σκανδαλάκης» όπως ανέφερε η κοπέλα, που είτε πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα είτε είναι το πιο πετυχημένο ακτιβιστικό τρολ όλων των εποχών της ελληνικής τηλεόρασης.

Θα έλεγα ότι αυτή η είδηση είναι πολύ απολαυστική (και για αυτό και ο τίτλος) επειδή την έφαγε το «μεγάλο κανάλι» αλλά η αλήθεια είναι ότι πριν από δύο ημέρες και στο ThePressProject δημοσιεύσαμε την είδηση του θανάτου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που δεν έγινε ποτέ.
Η αλήθεια είναι γενικά πιο πικρή: Στον αγώνα για την «ειδησεογραφία των αντανακλαστικών» όλοι φαίνεται να ξεχνάμε όλο και πιο συχνά την διασταύρωση, την επιμέλεια και την παρουσίαση του πλαισίου κάθε είδησης.
Αυτή είναι μια ακόμα ασθένεια της ελληνικής δημοσιογραφίας, απλά είναι σαν σπυρί στο μάγουλο και δεν της δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία επειδή ξέρουμε ότι ταυτόχρονα έχει και καρκίνο στον εγκέφαλο.
Έτσι, αφού γελάσουμε λίγο με το πάθημα του Mega τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πάλι τον εαυτό μας και να γίνουμε καλύτεροι…
Υ.Γ. Μα Σκανδαλάκης!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου