Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΝΤ: «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια»

Ο Τζέρι Ράις απέρριψε την κριτική ότι το ΔΝΤ είναι αδιάλλακτο στις διαπραγματεύσεις | IMF
Συντάκτης efsyn.gr
Σταθερό στις θέσεις του ως προς το ελληνικό ζήτημα παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκφράζοντας εκ νέου την πρόθεσή του να στηρίξει την Αθήνα, αρκεί η τελευταία να τηρεί τις υποχρεώσεις της. 
Πιο συγκεκριμένα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ανέφερε ότι το Ταμείο θα σταθεί στο πλευρό της Αθήνας, εφόσον αυτή τηρεί τους στόχους τους προγράμματος.
«Είμαστε ευέλικτοι, είμαστε ανοιχτοί για να συζητήσουμε όλες τις εκδοχές, αλλά πρέπει να επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος που έχουν ήδη συμφωνηθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, θα πρέπει να «βγάζει το σωστό άθροισμα».

Ο Τζέρι Ράις απέρριψε την κριτική ότι το ΔΝΤ είναι αδιάλλακτο στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, επιμένοντας ότι είναι έτοιμο να διερευνήσει όλα τα σενάρια - αλλά στο τέλος «το πρόγραμμα πρέπει να είναι αξιόπιστο από όλες τις πλευρές: από την πολιτική πλευρά, από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν και από την οικονομική πλευρά». 
Υπενθυμίζεται τις προηγούμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πηγή efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου