Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Δε «βλέπει» συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Λαπαβίτσας


Την εκτίμηση ότι δεν επιτευχθεί συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών ούτε τον Μάιο εξέφρασε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, σημειώνοντας «δεν βλέπω πώς θα συμφωνήσουμε (σ.σ με τους θεσμούς) με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας». Τόνισε δε ότι η επιλογή της ρήξης με τους θεσμούς δεν πρέπει να φύγει από το τραπέζι. 
Όσον αφορά την κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ, ο Κώστας Λαπαβίτας υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι «ο Γιούνκερ έχει μικρή επιρροή» και γι' αυτό «ας μην υπερβάλλουμε για την κοινή δήλωση».
«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα 'υπογράψτε όπως - όπως' από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας, με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε» πρόσθεσε.
Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις». «Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα» σημείωσε.

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα. Ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» πρόσθεσε.
«Εμείς νιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (...). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου