Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σπάστε πια τις αλυσίδες…

Το Ποντίκι



Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης είτε με θετική έκβαση είτε με αρνητική αναμένει πια η χώρα μας... Φτάνει πια… στις εναλλαγές από το ζεστό στο κρύο ντουζ που μας κάνουν οι Ευρωπαίοι …
Πλέον, μία είναι η  κατεύθυνση, να τελειώσει εδώ και τώρα η  "οικονομική δολοφονία" των Ελλήνων, οι πολιτικές εξαθλίωσης και η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, είτε προχωρώντας σε δημοψήφισμα είτε σπάζοντας τις αλυσίδες ...
Πρέπει να μπει ένα τέλος στις ορέξεις της διεθνούς τραπεζικής κοινότητας, η οποία…, έχει βάλει στόχο να πάρει τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας με όσο το δυνατόν μικρότερο τίμημα, σύμφωνα και με τον αρθρογράφο του Market Watch, Μπρετ Άρεντς.
Μας έχουν τυλίξει για τα καλά σε μια κόλα χαρτί γι’ αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την ήδη για εμάς γραμμένη από άλλους ιστορία…Το ιδανικότερο σε αυτή την αλλαγή είναι να αλλάξει και ο  αντιπολιτευτικός λόγος και  να συνενωθεί με τον λαό που  νιώθει  στο πετσί του την κατοχική δύναμη, όταν οι  θεσμοί απειλούν με συντάξεις στα όρια της φτώχειας (280 ευρώ), με εργασιακά που θα καθορίζονται από τους "Θεσμούς της Αγοράς" και το "Επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ"!!!

 Καλά τα μηνύματα τύπου Τσίπρα … είναι θέμα πολιτικής βούλησης αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε», αλλά δεν φθάνουν.
Ακόμη πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε και να ξεκαθαρίσουμε τι έγινε με αυτό το ρημαδοχρέος το οποίο αμφισβητούν ακόμη και μεγάλοι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς σκηνής…  Καθόλου τυχαία άλλωστε δεν είναι η τοποθέτηση του διάσημου επενδυτή Paul B. Kazarian, ιδρυτή και επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Japonica Partners, ο οποίος επισημαίνει ότι «το ελληνικό χρέος το 2013 δεν ήταν 319 δις Ευρώ (175% του ΑΕΠ) αλλά μόλις 33 δις (18% του ΑΕΠ)». Το πρόβλημα κατά τον Kazarian είναι ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια του Maastricht κάτι λογίζεται ως χρέος ακόμα και όταν δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.
 Μιχαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου