Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Προειδοποιεί για ενδεχόμενο ξαφνικής χρεοκοπίας ο Σόιμπλε

Το Ποντίκι


Προειδοποίηση για μια ενδεχόμενη ξαφνική πτώχευση της Ελλάδας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Ζeitung.
Όπως είπε ο ίδιος, «η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει σε πτώχευση».
Ο γερμανός υπουργός απέφυγε να κάνει εικασίες για μία πιθανή ημερομηνία, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο είναι προετοιμασμένη η γερμανική κυβέρνηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημείωσε ότι «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».

Στη συνέχεια φρόντισε να επιβεβαιώσει τις χαμηλές προσδοκίες για συμφωνία στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια
 «Δεν προβλέπω ότι μέχρι τότε θα έχουν διευκρινιστεί τα πάντα», είπε.
Επίσης επανέλαβε ότι Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ υπό λογικές προϋποθέσεις.
Τέλος ο Σόιμπλε στήριξε τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών , φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά», προσθέτοντας ότι «τα μέσα ενημέρωσης έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου