Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κυλούν υπερβολικά αργά

Το Ποντίκι


Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κυλούν υπερβολικά αργά, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αν και επαίνεσε την Ελλάδα, λέγοντας πως έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σε ελάσσονος σημασίας ζητήματα, πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα συνεχίζουν να προχωρούν με αργούς ρυθμούς και ακόμα δεν έχει σημειωθεί κάποια τομή, ανέφεραν στο Reuters άτομα που συμμετείχαν σε σύσκεψη πολιτικών του συντηρητικού χώρου στη Γερμανία.
Πρόσθεσαν ότι ο Σόιμπλε ανέφερε πως οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το ζήτημα της εκπλήρωσης των όρων του τρέχοντος προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κάποιο «σχέδιο Β» ή για τρίτο πακέτο στήριξης.

Σύμφωνα με το Reuters, η κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών διοργάνωσε μεγάλη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλοί βουλευτές μίλησαν για τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το κατά πόσο υπάρχει πρόθεση να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις.
«Ξέρουμε ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τι χρειάζεται να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση», φέρεται να είπε ο Σόιμπλε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου