Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η κοινή γνώμη περιμένει πολλά από τον Παπαγγελόπουλο

Νέα Πολιτική


του Μελέτη Μελετόπουλου*
Το βιογραφικό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μας προϊδεάζει για έναν ακέραιο και αδιάλλακτο στην δίωξη της διαφθοράς δημόσιο λειτουργό. Έπαινος αξίζει στην κυβέρνηση που τον αξιοποίησε στην καίρια θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης με αντικείμενο την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης είναι γιος αστυνομικού, σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης και εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα το 1983. Είχε μάχιμη πορεία στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων. Το 2003 εξελέγη με πρωτοφανή πλειοψηφία από τους συναδέλφους του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το 2006, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Τέλος, τον Ιούλιο του 2009, ορίστηκε από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Το τελευταίο, δηλαδή το γεγονός ότι ο Παπαγγελόπουλος επελέγη σε κυβερνητικές θέσεις τόσο από μία δεξιά όσο και από μία αριστερή κυβέρνηση, δείχνει και τη διακομματική αποδοχή, εμπιστοσύνη και εκτίμηση προς το έργο του. Επίσης είναι θετικό σημείο για την κυβέρνηση που υπουργοποιεί εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες από άλλους χώρους, που δεν έχουν σχέση με την κυβερνώσα παράταξη.
Ασφαλώς η υπουργοποίηση του Παπαγγελόπουλου αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει (όπως έδειξαν και οι καταγγελίες Κουρουμπλή) σε μία ηθικοποίηση του δημόσιου βίου της χώρας. Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι η διαφθορά αποτελεί φαινόμενο όχι μόνον ηθικά απεχθές αλλά και παράγων διοικητικής δυσλειτουργίας και αιτία λήψης λανθασμένων αποφάσεων. Ας υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και άλλους «καυτούς» φακέλους, και έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς.
Οπότε τώρα η κοινή γνώμη, που καθημερινά κατακλύζεται από ορυμαγδό ειδήσεων για λίστες, μίζες, σκάνδαλα και διαφθορά και «μαύρο χρήμα», περιμένει από τον Παπαγγελόπουλο μία σχεδιασμένη, συντονισμένη και ολοκληρωμένη επίθεση κατά της διαφθοράς. Προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης πατρίδας μας.

*Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύθηκε στο Kontra News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου