Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στα 605 δις και μας κατηγορούν γιατί το είπαμε στην Bild;

kontranews


του Γιώργου Βάμβουκα
Τις τελευταίες μέρες συνεχώς στριφογυρίζει στη σκέψη μου η ρήση του Θουκυδίδη (460-395 π.Χ.) «περισσότερο φοβάμαι τα λάθη τα δικά μας παρά τις προθέσεις των εχθρών μας». Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ανέλαβαν τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας, διαπίστωσα ότι ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις έναντι του ξένου παράγοντα. Δεσμεύσεις όμως που ζημιώνουν και δεν ωφελούν την εθνική μας οικονομία.
Για παράδειγμα, δεν δύναμαι να κατανοήσω, γιατί ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχτηκαν την αξιοπιστία του συνόλου των δημοσιονομικών στοιχείων, που τους άφησαν κληρονομιά οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και Χαρδούβελης. Πάμπολλες φορές από τη στήλη αυτή, με την παράθεση αδιάσειστων στατιστικών στοιχείων, έχω υποστηρίξει ότι το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας προσεγγίζει τα 600 δις ευρώ (€) και επ’ ουδενί λόγω δεν είναι 320 δις € που έλεγαν οι σαμαροβενιζέλοι. Για την εκτόξευση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στα σημερινά αστρονομικά επίπεδα ευθύνη έχει και η τρόικα, καθότι την περίοδο 2011-2014 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκυβερνούσαν παρέα με την τρόικα. 

Τα τελευταία χρόνια σε πληθώρα αναλύσεών μου στην kontranews, στο blog που διατηρώ στο διαδίκτυο, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε ομιλίες μου σε φόρουμ, κ.λπ., έχω επισημάνει ότι το σύνολο των καίριων δημοσιονομικών μεγεθών είναι κάλπικα και άρα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας. Πόσες φορές από τις μαχητικές σελίδες της Kontranews έχουμε φωνάξει, ότι, η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη; Με βάση τα ποσοτικά δεδομένα που χρησιμοποιώ στις αναλύσεις μου, ορισμένοι βουλευτές αντιπολιτευόμενων κομμάτων, είχαν υποβάλλει επερωτήσεις στους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη, αναφορικά με τη συντελούμενη παραχάραξη των δημοσιονομικών-εθνικολογιστικών μεγεθών, χωρίς να λάβουν όμως πειστικές απαντήσεις. Στην κυριολεξία, ουδείς σε αυτή τη χώρα, γνωρίζει ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος των κρατικών ελλειμμάτων και του συνολικού δημοσίου χρέους της Ελλάδας. 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω μερικά γεγονότα, που σχετίζονται με πρόσφατη συνέντευξή μου (14.5.2015) στη γερμανική εφημερίδα Bild. Η συνέντευξη δόθηκε στην αγγλική και είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτά. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ανάλυσα και υποστήριξα αυτά που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια σχολιάζω από τη θέση αυτή. Σε όλες τις ερωτήσεις απαντούσα με την παράθεση στατιστικών στοιχείων. Στη συνέντευξή μου στη Bild επεσήμανα ότι το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας προσεγγίζει τα 600 δις €, τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ψεύτικα, τα φορολογικά βάρη θα πρέπει να τα επωμιστούν οι έχοντες και κατέχοντες, η ελληνική οικονομία έχει πολύ χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και γι’ αυτό δεν μπορεί να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, η διαφθορά και οι άνομες παραοικονομικές δραστηριότητες συντελούν στην διαχρονική επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας, η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας εξαρτάται άμεσα από τη διεύρυνση του εξαγωγικού μας εμπορίου και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδυτικούς σκοπούς, κ.λπ. Δηλαδή, με απλά λόγια και στα πλαίσια των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μου, προσπάθησα να εξηγήσω στους δημοσιογράφους της Bild, σε ποιους παράγοντες οφείλεται η παρατεταμένη δημοσιονομική-οικονομική κρίση, που με σφοδρότητα μετά το 2008 πλήττει τη χώρα μας. 
Την επόμενη μέρα της συνέντευξης, διάφορα sites και blogs έγραφαν: “Ο Βάμβουκας καρφώνει την Ελλάδα στην Bild: Έχουμε χρεοκοπήσει”, “Ο Βάμβουκας κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση Τσίπρα”, “Δηλώσεις σοκ Έλληνα καθηγητή στην Bild”, κ.λπ. Δηλαδή, τριάντα και πλέον χρόνια γράφω και σχολιάζω, ότι, η Ελλάδα ζει με δανεικά και αποτελεί αποικία χρέους και η διαφθορά του κομματικού-πολιτικού συστήματος ζει και βασιλεύει και έρχονται οι αχρείοι της παρακρατικής πληροφόρησης και οι δοσίλογοι των μνημονίων, να πουν ότι ο Βάμβουκας καρφώνει την Ελλάδα; Η λαϊκή παροιμία λέει: “Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”. Κάθε μέρα γράφω και φωνάζω ότι το δικομματικό καθεστώς καταχρέωσε και χρεοκόπησε τη χώρα και έρχονται οι αρχικλεφταράδες της ντόπιας νομενκλατούρας, να μας πουν γιατί λέμε την αλήθεια στους πολίτες, μια αλήθεια όμως που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες; Εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στα 605 δις ευρώ και το παρακρατικό κομματικό-πολιτικό κατεστημένο μας ζητάει και από πάνω τα ρέστα; Αυτοί μας χρεοκόπησαν και φταίμε εμείς που λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και γενικότερα στους λαούς της Ευρώπης; Αίσχος και ντροπή τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου