Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Να αναθεωρηθεί η Συνθήκη του Δουβλίνου Πηγή: www.lifo.gr


Αβραμόπουλος: Να μην συνδέεται η μετανάστευση με τη διαπραγμάτευση
 Για την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου και του κανονισμού Δουβλίνο III έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση του με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο νωρίτερα στο Μαξίμου.  
«Η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική «μακράς πνοής» για τη μετανάστευση, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και «μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για διπλή αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και προς τις χώρες που είναι πύλες εισόδου.  
Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι συμφώνησε με τον επίτροπο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική στρατηγική που θα είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.  

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι και   η Ευρώπη προβληματίζεται για τη συνθήκη του Δουβλίνου, σημειώνοντας ότι κάτι πρέπει πλέον να αλλάξει, αλλά αυτό εξαρτάται από τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  
 Είπε επίσης ότι είναι  σημαντικό η Ελλάδα να αποκτήσει εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν θα πρέπει  να συνδέεται με το θέμα της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου