Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Guardian: To Grexit είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η Ουάσιγκτον

Το Ποντίκι


Εκτενές ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον δημοσιεύει η Βρετανική εφημερίδα Guardian. Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών επιχείρησε να κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο «λαμπερός» Έλληνας υπουργός, όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους σε μία προσπάθεια να διώξει τους φόβους και την ανησυχία μιας επικείμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δεσμεύσεις του Έλληνα υπουργού, ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της και θα αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων, αλλά επισημαίνει ότι η Αθήνα ελπίζει να κερδίσει υποστήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι υιοθετεί μία πιο χαλαρή γραμμή από τους Ευρωπαίους στα ζητήματα της λιτότητας.


Υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε ότι η οπτική της Αθήνας είναι πως οι ΗΠΑ έχουν μία πιο πραγματική και ρεαλιστική προσέγγιση στις συζητήσεις με την Ελλάδα.  «Από την αρχή, η Ουάσιγκτον ήταν επικριτική για τις γερμανικές πιέσεις για την επιβολή της λιτότητας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ενότητα της Ευρώπης. Ένα πιθανό Grexit θα οδηγούσε τις αγορές εκτός ελέγχου και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η Ουάσιγκτον» τονίζει ο Έλληνας αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου